Brenner: a parlamenti arányoknak megfelelően eresszék be az ellenzékieket is a közmédiába!

Brenner: a parlamenti arányoknak megfelelően eresszék be az ellenzékieket is a közmédiába!

A jól informált és önálló gondolkodásra képes polgár a garancia a jól működő polgári demokráciára – szögezte le csütörtöki sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, az Országgyűlés jobbikos alelnöke. A konzervatív politikus viszont úgy látja, a közmédia

lezüllött egy egypárti propagandaeszközzé.

Ismertette, két hete levélben fordult Papp Dánielhez, a közmédia vezérigazgatójához, hogy vizsgálja ki a Bende Balázs-botrányt. Ismert, a 2019-es EP-kampányban a vezető szerkesztő megkövetelte munkatársaitól, hogy a közpénzből működő közmédián olyan anyagok szülessenek, melyek a Fidesz narratíváját erősítik. A kormánypárt EP-listáján második helyet foglalt el a drogos-homoszexuális orgián lebukott Szájer József.

Hangfelvétel bizonyítja a nyilvánvalót: Fidesz-propagandaként működik a közpénzfaló közmédia

A közmédiától kiszivárgott hangfelvételek is alátámasztják azt, amit évek óta érzékel mindenki, aki véletlenül vagy merő mazochizmusból az M1-re kapcsol. Nevezetesen, minden hírnek olyan narratívában kell szerepelnie, ami kizárólag a Fidesz érdekeinek felel meg - tette közzé a Szabad Európa.

Papp most válaszolt Brenner levelére. A – mint Brenner fogalmazott – „hírhamisító igazgató úr” levelében ezt írta:

Az MTVA munkatársai a médiatörvényben és a Közszolgálati Kódexben lefektetett elveknek és szabályoknak a legteljesebb mértékben megfelelően látják el feladataikat és végzik szerkesztői tevékenységüket. A tájékoztatás mellett fel szeretném hívni a figyelmét arra, hogy megkeresése nyílt politikai nyomásgyakorlásnak tekinthető, amelynek sem a korábbiakban, sem pedig a jövőben nem fogok engedni.

Brenner felhívta a figyelmet, az a Papp írja ezeket a sorokat, aki nem ereszt be ellenzéki politikust az adófizetőknek évente több mint 100 milliárd forintba kerülő közmédiába. A konzervatív ellenzéki honatya szerint ez felháborító, mert

látjuk, hogy ERESZtékeiben ropog a rendszer,

melyhez Papp naponta hozzájárul. Emlékeztetett, Szájer botrányos ügyét a közmédia meglehetősen szemérmesen tárgyalta. Visszaidézte azt is, ő maga a Médiatanács tagjait jelölő bizottság alelnökeként végig kellett, hogy nézze, hogy

„az egypárti túlhatalmat kiépítő Fidesz” egyetlen ellenzéki tagot sem eresztett be a testületbe.

Sajtószabadság: a Fidesz egyetlen ellenzéki tagot sem engedett be a sajtót ellenőrző Médiatanácsba

A kormánypártok döntésének értelmében egyetlen egy ellenzéki képviselő sem vehet részt a sajtó ellenőrzését gyakorló Médiatanács működésében. Az ellenzéki pártok szerint a demokrácia és a sajtószabadság elleni támadásként értékelhető, hogy a Fidesz ilyen diktatórikus döntéseket hoz.

Úgy véli, ez azért történt, mert akár egyetlen ellenzéki is képes lett volna felfedni a közmédiában zajló propagandafolyamatokat.

Brenner szerint ez annak a veszélyes Orbán-tervnek a része, mellyel Magyarországot ki akarják vezetni ez EU-ból és az európai kultúrkörből is.

Nincs két Fidesz, nincs két hang, Demeter Szilárdok, Borkaik, Kaleták, Szájerek vannak süllyedő jachtokon és repedező ereszeken – mondta a konzervatív politikus, hozzátéve, pártja azon dolgozik a magyar polgárokkal vállvetve, hogy Magyarország visszatérjen a Szent István-i úton a keresztényéghez és Európához, ahol jólétet és szabadságot teremhetnek. Egyúttal ismételten követelte, a közmédiába eresszék be a parlamenti mandátumarányoknak megfelelően az ellenzéki politikusokat is, majd korábbi parlamenti felszólalása után újfent idézte Csengey Dénest:

A közmédia a miénk, ne féltsék tőlünk, nagyon fogunk rá vigyázni!