Jakab Péter szerint Orbán az Európai Unión kívül képzeli el Magyarország jövőjét

Jakab Péter szerint Orbán az Európai Unión kívül képzeli el Magyarország jövőjét

Közösségi oldalán reagált Jakab Péter, a Jobbik elnöke a magyar miniszterelnök péntek reggeli szokásos interjújára. A jobboldali néppárt elnöke szerint Orbán Viktor újabb egyértelmű utalást tett arra, hogy Magyarország jövőjét az Európai Unión kívül képzeli.

Hozzátette, hogy a magyar kormányfő már

"túl sok uniós pénzt lopott, túl sokszor húzta ki a gyufát, túl sokszor akarta megállítani hazugságokkal Brüsszelt."

Orbán bejelentette, hogy a lengyelek nélkül is ragaszkodnak az eredeti állásponthoz vétóügyben

A miniszterelnök csak érintőlegesen beszélt Szájer Józsefről és Deutsch Tamásról, de a belengetett esetleges lengyel vétó visszavonásáról egyértelmű álláspontra helyezkedett a Kossuth rádió reggeli műsorában. A beszélgetés alatt lényegében csak kevés új információ hangzott el az aktuális ügyekről, ami pedig a koronavírus elleni vakcinát illeti Orbán Viktor közölte ami már korábban is elhangzott, hogy első körben az egészségügyben dolgozók kaphatják meg az oltást, utána a betegek és ezt követően állítanak fel újabb sorrendet.

Emlékeztetett, hogy a kormány nemrég arról beszélt, hogy "a Nyugat már nem vonzó a magyaroknak", most meg az uniós mentőcsomagot vétózta meg, miközben orosz és kínai hiteleket vesz fel.

"Az irány eddig is világos volt. Szent István a Nyugatot választotta, Orbán Keletet. A magyarok meg az Európai Uniót, ahonnan a belépésünk óta napi több mint 2 milliárdot kaptunk, hogy fejlődjünk"

- emelte ki Jakab, hozzátéve: történelmi esélyt kapott hazánk azzal, hogy beléphettünk az EU-ba, s ezáltal úgy éljünk, mint az osztrákok, vagy legalább felzárkózzon Magyarország hozzájuk, de állítása szerint itt csak egyvalami fejlődött és az a korrupció.

"Nem véletlenül mondott nemet Orbán az Európai Ügyészségre. És most, hogy közeleg a Szájer-kormány bukása, nemet mond magára az Európai Unióra is. Ma már arról beszélt a rádióban, hogy az tudja hamarabb megvédeni a lakosságát, aki nincs benne az unióban."

A politikus úgy véli, hogy Orbán nem a lakosságot védi, hanem saját magát. 

"Menekülsz. Abban bízol, hogy majd a keleti haverjaid megvédenek, de tévedsz. A magyaroktól senki se fog megvédeni. Mi maradunk Európában 2022 után is, te meg mehetsz oda, ahová a magadfajták valók"

- zárta mondandóját Jakab Péter.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.