Az Orbán-rendszer lopni fog, a német multik gazdagodni, a magyar emberek pedig éhbérért fognak dolgozni

Gyöngyösi Márton
Facebook

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője Facebook-oldalán reagált arra a hírre, miszerint Orbán Viktor eláll az uniós költségvetés vétójától, cserébe a jogállamisági mechanizmus úgymond befagyasztja Brüsszel, és ha lesz is szankció, az csak a 2022-es választásokat követően éri utol az aktuális magyar kormányzatot. 

Ugyanakkor az eurómilliárdok viszont addig is érkeznek hazánkba, fenntartva a NER-t.

Gyöngyösi Márton négy pontba gyűjtötte össze a mai nap tanulságait:

  1. Mindenki megkapja, amire vágyik. Azok a nyugati politikusok, akik mindenképpen szerették volna leírva látni, hogy jogállamisági kritérium, azok most látni fogják. Benne lesz. Kérdés, hogy mennyit ér a gyakorlatban.
  2. Orbán pedig, aki mindenképpen szerette volna elkerülni, hogy a 2022-es választások előtt bukja a pénzügyi támogatást, a hírek szerint megnyugodhat, mert csak '22 után nézhetnek majd a körmére, addig viheti a szajrét és bátran osztogathatja a haveri körnek.
  3. A jövőre nyugdíjba vonuló Angela Merkel német kancellár úgy tűnik, hogy ismét átbukdácsolt valahogy egy válságon anélkül, hogy mindez a pozíciójába került volna. Ráadásul a német ipari lobbinak is sikerült ismét a kedvére tennie, hiszen nekik kétségkívül nagy érvágás lenne, ha Orbán egy őrült pillanatában kiléptetné Magyarországot az EU-ból.
  4. Akárhogy is lesz, akármennyire is sikerül a ma vezetőinek megmenteni arcukat, hosszú távon ugyanehhez a kiindulóponthoz fog minden visszatérni: az Orbán rendszer lopni fog és trollkodni, a nyugatiak berzenkedni, a német multik gazdagodni, a magyar emberek pedig éhbérért fognak dolgozni. Ha hagyjuk.

"De persze várjuk ki a végét, hiszen még előttünk van a Tanács holnapi találkozója és az Európai Parlament jövő heti plenáris ülése, ahol már készül a botrány. Az EP-képviselők ugyanis, akiket az emberek választották, és akik az európai szavazóknak tartoznak közvetlen elszámolással, egyre dühösebbek, amiért Merkel, vagy más politikusok ismét átnyúlkálnak a fejük fölött"

- fogalmazott a jobbikos politikus.

Gyöngyösi Márton szerint nyilvánvaló, hogy

új, demokratikusabb és szolidárisabb Európára van szükség, amely nem hatalmi eliteket és nem ipari lobbikat szolgál, hanem az embereket.

Ehhez pedig a Parlament megerősítésére és a zárt ajtók mögötti egyezkedések radikális visszaszorítására van szükség - tette hozzá.