Dudás: Nyerészkedés helyett engedje el az üzemanyag jövedéki adóját az Orbán-kormány!

Dudás: Nyerészkedés helyett engedje el az üzemanyag jövedéki adóját az Orbán-kormány!

A Fidesz-kormány zsebe ugyanis folyamatosan duzzad továbbra is - húzta alá a Jobbik parlamenti képviselője.

"Megszokhattuk már, hogy a magyar kormány úgy próbál megoldást keresni, hogy a saját zsebe helyett az emberek zsebében turkál - pedig onnan már kivették lassan az utolsót is - vagy ellenségképet gyárt" - jelezte csütörtöki közleményében Dudás Róbert. A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője úgy látja, az Orbán-kormány nem veszi figyelembe, hogy a folyamatosan dráguló élelmiszerek, építőanyagok és minden más az üzemanyagok drágulásának is köszönhető, hiszen a szállításokhoz benzinre és gázolajra van szükség.

"Most épp a benzinkutak lettek az ellenségek, pedig az igazi haszon nem náluk csapódik le, hanem a kormánynál"

- világított rá az ellenzéki politikus.

Dudás hozzátette, gyakran az a fideszes kormányzat válasza a magas üzemanyagárakra, hogy Ausztriában és Németországban is ilyen árak vannak.

"Csak azt felejtik el hozzátenni, hogy ott háromszor vagy négyszer annyit keresnek az emberek, és egy-egy tankolás nem húsbavágó számukra"

- árnyalta a képet a jobbikos politikus.

Orbán nem mond le egyetlen adóforintról sem

Azt is hozzáfűzve: "és hogy mi lenne a megoldás? Lassan három éve lesz, hogy személyesen a miniszterelnöknek javasoltam a parlamentben, hogy mivel az üzemanyagok árának a fele adó, így egy felelős kormány csökkentené az áfát".

Ez viszont eszébe se jut azóta se, nem mond le egyetlen adóforintról sem, inkább ellenségképet gyárt és látszatmegoldásokat tesz - idézte fel Dudás.

Dudás Róbert végül leszögezte: "normális béreket, normális életet, felelős kormányzást! Ez az ország és a magyar emberek érdeke is".

A propaganda-kormányzástól senkinek sem lesz jobb, kivéve a kormányt, mert az ő zsebe folyamatosan duzzad továbbra is

- hangsúlyozta a Jobbik képviselője.

(Címlapkép: Üzemanyag-jelölő címkék töltőpisztolyokon egy Shell benzinkúton Debrecenben. MTI)