HVG: A Schadl-ügy egyik tanúja halt meg az Árpád hídi balesetben

HVG: A Schadl-ügy egyik tanúja halt meg az Árpád hídi balesetben

B. Ervin végrehajtó-helyettes abban a Suzukiban ült élettársával, amelybe a bedrogozott elkövető a forgalommal szemben belehajtott egy lopott taxival.

A hvg.hu információi szerint a férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.

Több forrásból is megerősített értesülésünk szerint szerda este az Árpád hídi balesetben elhunyt B. Ervin, a Schadl-ügy tanúja

– írta a lap.

A férfi és élettársa egy szürke Suzukival hajtott át éppen az Árpád hídon, amikor egy szemből érkező jármű nagy sebességgel belehajtott a margitszigeti lejárónál. A rendőrség tájékoztatásából annyi derül ki, hogy a Suzukit egy 34 éves férfi vezette, vele az autóban 32 éves női utasa ült. A nő a hvg.hu szerint B. Ervin élettársa volt, ő is életét veszítette a tragédiában. A lap megkereste az áldozat testvérét is, aki viszont nem nyilatkozott.

B. Ervin végrehajtó-helyettesként dolgozott. Ő volt az ügyészség „1. számú tanújának” legfőbb informátora.

Schadl Györgynek az ügyleteiről adott tovább információkat. Az 1. számú tanú meghallgatására még áprilisban került sor a bíróságon. Az ügy nyomozati szakaszában úgy fogalmazott, hogy

akiből később végrehajtó lett, azoknak vissza kellett osztani a pénzt Schadlnak”.

Maga B. Ervint a június végi meghallgatásán a bíróságnak, hogy soha nem dolgozott Schadl Györggyel, az 1. számú tanút pedig diákként ismerte meg, amikor annak pénzügyi gondjai akadtak. B. Ervin szintén be akart kerülni a végrehajtók közé, az elmúlt két évben négy alkalommal is próbálkozott, de sikertelenül.

Schadl B. Ervin állítása szerint egyszer biztatta, hogy pályázzon végrehajtói pozícióért, hiszen rendben vannak a pontjai és a papírjai is, egyszer ez meghozza a gyümölcsét.

(Címlapkép: BRFK)