Simonka-ügy: Békés megyében már számítottak a mentelmi jog felfüggesztésére tett ügyészségi indítványra

Simonka-ügy: Békés megyében már számítottak a mentelmi jog felfüggesztésére tett ügyészségi indítványra

Nagy meglepetést nem okozott az ügyészség indítványa

- nyilatkozta az Alfahírnek Szabó Ervin, a Békés megyei közgyűlés jobbikos képviselője nem sokkal azután, hogy a Legfőbb Ügyészség újabb bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt, Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta.

Szabó Ervin úgy vélte, ezt már korábban meg lehetett volna lépni, mert akkor Simonkának szerinte nem lett volna lehetősége tönkre tenni a térséget.

Olyan lehetőségek előtt állt ez a dél-Békési térség, jelentős pénzek voltak lekötve, de a milliárdos beruházásokból semmi nem valósult meg. Itt a választókerületben ezekről az új ügyekről is már régóta beszélnek egymás között az emberek és leginkább azon vannak felháborodva, hogy Simonka még mindig szabadlábon van, még mindig ő itt az országgyűlési képviselő

- tette hozzá Szabó Ervin, aki a 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik jelöltjeként mindössze 3 százalékkal, 1802 szavazattal maradt alul a fideszes Simonka Györggyel szemben.

Az ügyészség indítványa meggyorsíthatja a büntetőeljárás lefolytatását és amennyiben a bíróság elítéli Simonkát, új választást kell majd kiírni Békés megye 4. számú választókerületében. Ennek esélyeit most még nem érdemes latolgatni, de Szabó Ervin úgy látja, a választók többsége tisztában van Simonka ügyeivel, amihez a Fidesz is asszisztált.

Ugyanakkor látni, hogy a békési Fidesz is ugyanúgy összezár, mint legutóbb a Szájer-ügy kapcsán. Nem beszélnek Simonka György ügyeiről, kerülik a kínos témákat, még a közösségi oldalukat megszüntették. Aki meg elégedetlen volt, azt eltávolították

- közölte a Jobbik választókerületi elnöke.

Simonkát idén januárban hallgatta meg a bíróság először és akkor az ügyészség nyolc és fél év börtön büntetést, valamint 750 millió forintos vagyonelkobzásra tett javaslatot, ha a fideszes országgyűlési képviselő lemond a védekezés jogáról, és elfogadja a vádakat.