Megfeledkeztek a 100 év felettiekről a koronavírus elleni oltás regisztrációjánál

koronavírus, vakcina, oltás,
Megkapja egy dolgozó a Pfizer-BioNTech vakcinából készült koronavírus elleni védőoltást a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban (Honvédkórház) 2021. január 5-én.
MTI/Máthé Zoltán

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester hívta fel rá a figyelmet, hogy nem lehet 100 éves kor felett védőoltásra regisztrálni.

Levélben kérték a segítségünket, mert a koronavírus elleni védőoltás hivatalos regisztrációs felületén az életkor rovatba nem lehet háromjegyű számot beírni, vagyis csak 100 évnél fiatalabbak regisztrálhatnak online

- írja Facebookon a politikus, aki levélben fordul a kormányhoz, hogy azonnal javítsák a regisztrációs felületet, és tegyék lehetővé a legveszélyeztetettebb korosztály, a 100 évesnél idősebbek online regisztrációját, hogy ők is, akár családtagjaik segítségével, könnyen és gyorsan jelentkezhessenek a védőoltás beadatására.

A polgármester mindemellett mindenkit arra biztat, hogy amint az oltási terv szerint lehetősége nyílik rá, éljen a vakcina beadásának lehetőségével, mert a járvány idején így vigyázhatunk egymásra a leghatékonyabban.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.