Az egyik Mészáros-cég épített illegálisan egy utat, erre el kell bontaniuk

Az egyik Mészáros-cég épített illegálisan egy utat, erre el kell bontaniuk

Építési engedély nélkül végzett útépítési tevékenység és engedély nélkül végzett út forgalomba helyezési tevékenység miatt marasztalta el a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala a A Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában álló Fejér-B. Á. L. Zrt.-t és a Kontimer Kft.-t – derül ki abból a határozatból, amelyet Tetlák Örs, Érd alpolgármestere juttatott el a 24.hu-hoz. A gond az út magánterületeken, illetve Natura 2000-es besorolás alá eső természetvédelmi területen halad át, és megépítésére nem volt engedély.

A 24.hu cikke szerint az építési cégek megállapodtak Érd előző fideszes városvezetésével, hogy az építési hulladékból felhúznak maguknek egy utat, csakhogy erre utaló írásos dokumentumot azonban nem találtak az érdi önkormányzatnál.

A hatóság szakemberei szerint ugyanakkor a Kontimer Kft. és a Fejér-B.Á.L. Zrt hatósághoz eljuttatott nyilatkozataikban valótlanul állították, hogy egy kivételével az érintett érdi és sóskúti ingatlanokon csupán meglévő út felújítását végezték volna. Azt is megállapították, hogy az európai jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű, Natura 2000-es területeken a környezetvédelmi hatóság bármiféle hozzájárulása nélkül avatkoztak be.

A járási hivatal Fejér-B.Á.L. Zrt és a Kontimer Kft. egyetemleges felelősségét állapította meg és arra kötelezte őket, hogy 30 napon belül zárják le a forgalom elől az utat, 90 napon belül állítsák vissza az eredeti állapotot - írta a portál.