Sürget a kormány: ma kell dönteniük a háziorvosoknak arról, hogy oltanak-e hétvégén

koronavírus, oltás, vakcina, AstraZeneca
Az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcináinak újabb szállítmánya a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának épületébe
Ujvári Sándor / MTI

A fővárosi kormányhivatal azt tudakolja a háziorvosoktól, vállalnák-e a hétvégén is az oltások beadását – derül ki a Telex birtokába került levélből. Azt nem írták meg a háziorvosoknak, mennyit kéne dolgozniuk a hétvégén, mint ahogy azt sem, hogy ezért kapnak-e bármilyen plusz juttatást. 

A mellékelt levelet Sára Botond, a Fővárosi Oltási Munkacsoport elnökének megbízásából küldték el. 

Mint írták,

"a hatékony védekezés eszköze az országba egyre nagyobb mennyiségben érkező védőoltásoknak a lakosság számra történő mielőbbi beadása. E cél megvalósításához elengedhetetlen a háziorvosok elkötelezett munkája. A védőoltások mind szélesebb körben történő elérhetővé válásával az oltási folyamat tömeges szakaszába érkezünk, amelynek sikeres lebonyolításában Ön is fontos szerepet játszik."

Hangsúlyozzák továbbá, hogy a tömeges oltási szakaszban a hétvégi napokon is szükséges az oltások beadásának biztosítása. Ezért kérik a háziorvosok visszajelzését, hogy tudnának-e vállalni részvételt ebben a szakaszban. 

Ahogy arról beszámoltunk, a kormányzat tegnap beindította az újranyitással kapcsolatos nemzeti konzultációját is.