Stummer János az Orbán-alagútról: Ezért a kétharmad eltávolít a Nemzetbiztonsági bizottság éléről

Stummer
Stummer János

Egy rövid nyilatkozat erejéig elértük Stummer Jánost, a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnökét, miután egy videóban nyilvánosságra hozta, hogy a testület kormánypárti többsége azzal állt elő, hogy építeni kell Orbán Viktor miniszterelnök számára egy alagutat a Puskás Arénába kétmilliárd forintért. 

A politikus elmondta, amit az ügy jelenlegi fázisában hangsúlyozni kívánt,

a bejelentése előtt számolt minden jogi és politikai kockázattal. 

Stummer János szerint a politikai kockázat valószínűsíthető,

a kétharmados parlamenti többség a lehető legrövidebb időn belül el fogja őt távolítani a Nemzetbiztonsági bizottság elnöki tisztségéből.

Ugyanakkor a politikus hangsúlyozta azt is, hogy van az ügynek egy jogi következménye is, hiszen mégiscsak egy példátlan dologról van szó, ami eddig nem fordult elő Magyarországon:

készakarva, a saját magam erkölcsi nyomásának megfelelve hoztam nyilvánosságra minősített adatokat

- fogalmazott Stummer János.

"Állok elébe a bírósági tárgyalásoknak, mert számomra az igazság mindig mindennél fontosabb volt, és lesz is"

- szögezte le Stummer János, hozzátéve: ha az igazát a tárgyalóteremben kell megvédenie, azt is vállalja. 

Orbán titkos alagútja az Arénába - a Rákosi-alagút, Escobar szökése, vagy Putyin volt a példa?

Ahogy arról beszámoltunk, Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke lerántotta a leplet arról, hogy a testület kormánypárti tagjai egy olyan 2 milliárdos titkos alagút tervére mondtak igent, amin Orbán Viktor miniszterelnök juthat el a Puskás Arénába. Jellemző, hogy az adatokat a kormánypárti politikusok,

A Nemzetbiztonsági bizottság elnöke annyit árult még el, hogy a hétfői ülés előtt reggel kapta kézhez a minősített dokumentumot, amivel kapcsolatban már akkor jelezte, hogy azt nem hajlandó napirendre tűzni. Hiszen a kormánypárti beadvány az eredeti bizottsági meghívóban sem szerepelt. A fideszes Halász János viszont egyértelművé tette, hogy erről a bizottság mindenféleképpen tárgyalni fog, és mivel

a Halász János, Hubay György, Lezsák Sándor, Móring József Attila kormánypárti négyes biztosítja a többséget: így tárgyalhatott az Orbán-alagútról a testület, és meg is szavazta azt.

Mindezt titkosítva.

Arra sem adtak választ Stummer Jánosnak, hogy miért kell ilyen hirtelen ezt most felvetni, miért egy gazdasági válság alatt, amikor jó ideig nem is lesz focimeccs nézők előtt.

Így ha megvalósul a terv, Orbán Viktor és vendégei a föld alatt is megközelíthetik a 200 milliárdból felépült Puskás Arénát. 

Az eset kapcsán emailben kerestük a Miniszterelnökséget, akik a cikkünk megjelenéséig érdemi válasszal nem erősítették meg az információkat. Természetesen amint reagálnak, azonnal közöljük a válaszukat.