Jakab Péter: az alagút-gate nem csak Stummer János küzdelme, hanem minden tisztességes magyar emberé

jakab
Fotó: Jakab Péter Facebook oldala

Ahogyan arról beszámoltunk, Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke lerántotta a leplet arról, hogy a testület kormánypárti tagjai egy olyan 2 milliárdos titkos alagút tervére mondtak igent, amin Orbán Viktor miniszterelnök és vendégei juthatnak el a Puskás Arénába.

Mint ismert, az információkat a kormánypárti politikusok, Halász János, Hubay György, Lezsák Sándor, valamint Móring József Attila titkosítani akarták, és arra sem adtak választ, hogy mi szükség van pont most erre az építkezésre.

Titkos alagutat építene magának Orbán Viktor a Puskás Arénába

Titkosítva akarnak Orbán számára saját alagutat építeni a Puskás Stadionba, én viszont nem hagyom elsumákolni, hanem nyilvánosságra hozom. Tudom, hogy a kétharmad bosszút fog állni ezért, de az igazságért minden következményt vállalok. - írja közösségi oldalán Stummer János.

Jakab Péter Facebook-oldalára feltöltött videójában elmondta, ma "szintet lépett a rezsim". Felidézte, legutóbb Rákosi Mátyás volt az, aki hasonló alagutat terveztetett, de általánosságban diktátorok és drogbárók szoktak élni ezzel.

A Jobbik elnöke hangsúlyozta,

a tervet a Nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagjai titkosítani akarták, de Stummer János a nyilvánosság elé tárta az információt, mivel úgy érezte, mindenkinek joga van ezt tudni, hiába vártak tőle mást a "rezsim katonái".

Jakab szerint Stummer az egyetlen helyes utat lépte meg és támogatásáról biztosította. Úgy fogalmazott,

"innentől kezdve ez nem csak Stummer János küzdelme, hanem minden tisztességes magyar emberé."

Stummer János a videóban elmondta, "amikor a nemzet és a haza jövője a tét, akkor az ember személyes politikai ambíciói, céljai mellékesek, márpedig a mostani hetekbe és hónapokban ez a tét." Úgy véli, Magyarország a rendszerváltás utáni 30 év legnagyobb válásgát éli meg, emberek tízezrei kerülnek az utcára, családok ezreinek élete lehetetlenül el.

A jobbikos országgyűlési képviselő szerint éppen ezért nem helyénvaló, ha a miniszterelnök "úri passzióból" 2 milliárd forintért egy saját, biztonságosnak ítélt alagutat épít a Puskás Ferenc Stadion alá. Szerinte ez felesleges pénzpazarlás.

Stummer úgy fogalmazott,

"amikor ezt nyilvánosságra hoztam, számoltam mindennek a jogi és politikai következményeivel, de az igazság számomra mindennél fontosabb és mindennél többet ér. Úgyhogy ha bíróság el kell állnom a tettem miatt, azt is büszkén fogom megtenni."

Jakab Péter végezetül az ellenzéki pártvezetőket arra kérte, hogy álljanak ki Stummer János mellett, hogy így "tehessenek hitet egy új és jobb Magyarország mellett".

Orbán titkos alagútja az Arénába - a Rákosi-alagút, Escobar szökése, vagy Putyin volt a példa?

Ahogy arról beszámoltunk, Stummer János, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke lerántotta a leplet arról, hogy a testület kormánypárti tagjai egy olyan 2 milliárdos titkos alagút tervére mondtak igent, amin Orbán Viktor miniszterelnök juthat el a Puskás Arénába. Jellemző, hogy az adatokat a kormánypárti politikusok,

Az eset kapcsán emailben kerestük a Miniszterelnökséget, akik a cikkünk megjelenéséig érdemi válasszal nem erősítették meg az információkat. Természetesen amint reagálnak, azonnal közöljük a válaszukat.