Jobbik: Letelepedési kötvénnyel jött az országba a Honvédkórházban késelő kínai elkövető?

Jobbik: Letelepedési kötvénnyel jött az országba a Honvédkórházban késelő kínai elkövető?

Szilágyi György először részvétét és megdöbbenését fejezte ki annak az 54 éves nőnek a családjának, akit néhány napja minden előzmény nélkül egy 37 éves kínai férfi szurkált halálra a Honvédkórház Covid-osztályán. Az első jelentések alapján drogfüggő kínai elkövető kitépte a mély altatásban lévő nő szájából a csöveket, és egy ollóval legalább harmincszor szúrta fejbe a magatehetetlenül fekvő asszonyt.

Az eset kapcsán súlyos kérdések merülnek fel. Miképpen válhat egy évtizedek óta becsületesen élő magyar állampolgár ilyen bűncselekmény áldozatává

- vette fel Szilágyi György a bűnügy esetleges más felelőseinek a megnevezését. 

A Jobbik alelnöke ezért még a nap folyamán kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez, mert szerinte felmerülhet a hatóságok mulasztása is.

Mivel kínai elkövetőről van szó, felmerül a kérdés, hogy milyen jogcímen, azaz legálisan tartózkodik-e hazánkban. Rendelkezik-e tartózkodási engedéllyel, van-e magyar állampolgársága, ha igen akkor azt mikor és milyen célból kapta. Esetleg a Fidesz letelepedési kötvény biznisze kapcsán került Magyarországra

- vélekedett Szilágyi György aki szerint ha az elkövető átesett nemzetbiztonsági átvilágításon, akkor ott kiderült-e hogy egy súlyos drogfüggő kaphat engedélyt az itt tartózkodásra. 

A Jobbik országgyűlési képviselője reményét fejezte ki, hogy az igazságszolgáltatás méltó bünetetést szab majd ki az elkövetőre.

De nem úgy - ha már kínairól van szó - mint annak a fiatal lánynak a gyilkosa, akinek pár éve hagyták, hogy elhagyja az országot. Kínában egyszer kihallgatták és azóta éli az életét, semmilyen büntetést nem kapott

- tette hozzá Szilágyi György, aki úgy vélte az is kérdéses még, hogy ki fizette a drogfüggő kínai kórházi ellátását, akkor amikor sok magyar ember nem tudja rendesen fizetni a TB-t, s így nem kaphat megfelelő egészségügyi ellátást.

A jobbikos képviselő szerint a magyar társadalmat igenis érdekli, hogy történtek-e mulasztások a hatóságok részéről és ha igen, akkor - mint fogalmazott - azokat is meg kell büntetni, akik munkájuk kapcsán ilyen tragikus helyzetbe hoztak egy magyar családot.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/Dh1e9ZloRtI.jpg?itok=Lk_3guag","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=Dh1e9ZloRtI&ab_channel=JobbikMagyarorsz%C3%A1g%C3%A9rtMozgalom","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}