Állítólag meg volt kötözve a Honvédkórházban gyilkoló kínai férfi, de eloldozták

Állítólag meg volt kötözve a Honvédkórházban gyilkoló kínai férfi, de eloldozták

Bár rengeteg még az ismeretlen részlet, a Blikk információi szerint sokáig kikötözve tartották a Honvédkórház Covid-osztályán azt a kínai férfit, aki március 13-án sebészollóval támadt rá egy 54 éves, lélegezgetőgépen lévő betegtársára.

Az nem derül ki a cikkből, hogy miért volt kikötözve, ugyanakkor a férfi esetében vélhetően úgy ítélték meg, hogy a továbbiakban nem szükséges korlátozni a mozgását.

Sajnálatos módon a férfi visszaélt a helyzettel, és ámokfutásba kezdett: mint a rendőrség tájékoztatása alapján beszámoltunk róla, különös kegyetlenséggel végzett az egyik lélegeztetőgépen fekvő beteggel, aki egyébként egy tanárnő volt.

– Nagyon fontosnak tartom leszögezni, hogy minden tiszteletem a kórház dolgozóié, hiszen a járványhelyzet miatt kialakult megfeszített tempóban is helytállnak és rendületlenül gyógyítják a covidos betegeket. Azt azonban meg kell említenem, hogy meglátásom szerint nagy hiba volt, hogy a kínai állampolgárságú férfiről valaki levette a kötéseket, és innentől szabadon mozoghatott

– mondta lapnak a gyászoló család ügyvédje, dr. Lichy József.

A Blikk az esettel kapcsolatban kereste a kórházat is, ahol közölték, hogy belső vizsgálat indult az ügyben.