A sümegi ellenzék a fideszes polgármester és élettársa távozását követeli utóbbi közokirat-hamisítási botránya miatt

A sümegi ellenzék a fideszes polgármester és élettársa távozását követeli utóbbi közokirat-hamisítási botránya miatt

A sümegi ellenzékieket tömörítő Élhető Városért Egyesület szerint Szabó Krisztinának azonnal távozni kell a Sümeg és térségének egészségügyi feladatát ellátó Sümeg Járóbeteg-ellátó Központ éléről, ahogy élettársának Végh László polgármesternek is le kellene mondania – áll a szervezet lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Korábban az Alfahír is beszámolt róla, büntetőeljárás indult Szabó Krisztina ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt. A Pécsi Rendőrkapitányság nyomozása végül azt állapította meg, hogy

a Szabó Krisztina nevére Budapesten kiállított érettségi bizonyítványnak nincs törzslapja az azt kiállító gimnáziumban.

Sümeg: hamis érettségi miatt magyarázkodhat a fideszes politikai vezetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Szabó Krisztina - Sümeg fideszes polgármesterének, Végh Lászlónak élettársa - ellen 2020 szeptemberében indult közokirat-hamisítás bűntette miatt nyomozás. A Sümegi szó tudta meg, hogy a Pécsi Rendőrkapitányság széleskörű adatgyűjtést folytatott le az ügyben, az adatgyűjtés eredményeképp pedig a nyomozó hatóság egyik határozatában tényként rögzítette, hogy a Szabó Krisztina nevére Budapesten kiállított érettségi bizonyítványnak nincs törzslapja az azt kiállító gimnáziumban.

Szabót Végh László fideszes polgármester 2015-ben tette meg Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetőjévé, ehhez azonban be kellett mutatnia az érettségijét. Szabó ezt az állítólag 1995-ben datált közokiratot nyújtotta be, sőt azt később különböző felsőfokú végzettséget adó intézményeknél felhasználta.

A nyomozás kiderítette azt is, az érettségin szereplő időpontban nem is tartottak érettségi vizsgát abban a gimnáziumban, amelynek neve a hamis dokumentumon szerepel.

A civil szervezet közleménye azt is kiemeli, a Tapolcai Rendőrkapitányság nyomozást folytat csalás büntette miatt, ugyanis a vizsgálat alapjául szolgáló adatok szerint

Szabó megtévesztette a munkáltatóját és ezért több millió forintnyi bért és tanulmányi támogatást vett fel,

valamint egy, a végzettséghez kötődő,

állami támogatású projekt „szakmai” vezetőjeként is 6 millió forintos juttatásban részesült.

A helyi civilek hangsúlyozzák, a közokirat-hamisítási botrányban nemcsak az érintett és fideszes polgármester élettársa, hanem a velül nagyon jó kapcsolatot ápoló fideszes képviselő, Fenyvesi Zoltán is csak hallgat.