Dömötör: "Nem tud úgy felkelni a nap, hogy ne zúdulnának ellenzéki nyilak az oltási programra"

Dömötör: "Nem tud úgy felkelni a nap, hogy ne zúdulnának ellenzéki nyilak az oltási programra"

Ahogy arról beszámoltunk, szombaton közös nyilatkozatban kérte az ellenzéki pártszövetség, hogy a nagyobb fokú hatékonyság érdekében legyen elég a TAJ-kártya felmutatásával is vakcinához jutniuk azoknak, akik beoltatnák maguknak. Ezzel együtt pedig jobbnak látnák, ha eltörölnék a regisztrációt. 

Ellenzéki pártok: Töröljék el a regisztrációt és legyen elég a TAJ-kártya felmutatása az oltáshoz

Az ellenzéki együttműködés tagjai hatpárti konszenzusban írtak nyilatkozatot szombat délelőtt arról, hogy könnyebb legyen a koronavírus elleni oltóanyagokhoz való hozzáférés. Leszögezik, hogy a magyarok életét egyformán érintő és befolyásoló kérdésekben elengedhetetlen a konszenzus, a közös pont megteremtése.

A 24.hu is rámutat, hogy a kormányoldal részéről azonban Dömötör Csaba államtitkár nem kifejezetten az érdemi párbeszédet keresve reagált közösségi oldalán az összellenzéki javaslatra: 

Nem tud úgy felkelni a nap, hogy ne zúdulnának ellenzéki nyilak az oltási programra. Most éppen a regisztrációt törölnék el. Azt a regisztrációt, amely – az oltás önkéntessége mellett – lehetővé teszi, hogy minden háziorvos pontosan tudja, hogy kik szeretnének élni a lehetőséggel 

– írta Facebook-bejegyzésében a politikus, hozzátéve:

Elképesztő, hogy annak ellenére is fúrják a regisztrációt, hogy több mint 4 millió jelentkezés bizonyítja annak működőképességét. Na meg az, hogy hazánkban a 28 százalékot közelíti az átoltottság. Az uniós átlag ennek alig több, mint a fele. 

Majd Dömötör azzal folytatta, hogy szerinte az, amit látunk, "továbbra is az elmúlt évtizedek legmélyebb politikai akciója a baloldaltól". 

Ember nincs, ki tudná, minek kell még történnie, hogy ezt abbahagyják. 

– fűzte hozzá.

Nem kertelt a véleménye kifejtésekor a kérdést illetően az ATV megkeresése nyomán az Emberi Erőforrások Minisztériuma sem:

Az a baloldal beszél a regisztráció eltörléséről, amelynek a képviselői – többek között Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Jakab Péter – regisztráltak és már beoltatták magukat. Ez mindent elmond a kétszínűségükről.

A jelek szerint az ellenzék közös elképzelését még csak fontolóra sem kívánják venni a kormányzat részéről.