A védettséghez legalább két hét kell: újabb ember hunyt el nem sokkal az első oltása után

A védettséghez legalább két hét kell: újabb ember hunyt el nem sokkal az első oltása után

Újabb olyan eset vált ismertté, mely során valaki az első oltása után kapta el a koronavírust, és halt bele a szövődményekbe. Fontos leszögezni, amit a szakemberek már régóta mondanak: az első oltás után legalább két, de inkább három hétre van szükség ahhoz, hogy az immunrendszer védekezőképessége kialakuljon.

A Blikk számolt be arról, hogy egy 64 éves nő március elején kapta meg kínai oltását, azonban nem sokkal később elkapta a koronavírust, és napról napra betegebb lett.

– A védettség valószínűleg még nem alakult ki nála. Egy héttel az oltás után elkapta a betegséget, amely hamar ledöntötte őt a lábáról. Napokig csak aludt, de eleinte még nem aggódtunk

– mesélte a lapnak az áldozat lánya. Végül a nő kórházba került, lélegeztetőgépre kötötték, többször újra kellett éleszteni, majd végül elhunyt.

Március 16-án megállt a szíve. Másnap jött meg a plasztikkártya, a védettségi igazolvány, ami azért szíven ütött minket – mesélte el a lánya.

Ez azért történhetett meg, mert a védettségi kártya kiállítási folyamata az oltás beadásával kezdődött meg, de a rendszer azt nem látja, ha közben valaki elkapja a vírust és belehal a betegségbe.

– Ez a vírus nem válogat. A kristálytiszta kommunikáció ezekben az időkben elengedhetetlen. Mind a vakcinákról, mind a védettségről egyenesen kell beszélni, mert emberéletek múlhatnak rajta

– mondta a gyászoló nő.