Az édesanya jött rá, hogy kislányától meztelen képeket és videókat követelnek

.
Fotó: Police.hu.

A Pest megyei rendőrök elfogtak egy 40 éves férfit, aki a gyanú szerint álnéven és álprofillal ismerkedett kiskorú lányokkal, akiktől meztelen képeket és szexuális videókat követelt - írja a Rendőrség honlapja.

A közlemény szerint egy 12 éves kislány édesanyja fordult 2020 júniusában a rendőrséghez, gyermekétől újdonsült, hasonló korú lányismerőse egy internetes portálon meztelen képeket és szexuális tartalmú videókat követelt. Az anya, miután szembesült az üzenetváltások tartalmával, haladéktalanul értesítette a rendőrséget.

Kiderült, az ismerős se nem lány, se nem fiatal.

A más neve és arca mögé rejtőző idegen azonosítása és felkutatása érdekében zajló felderítő munka hónapokig tartott. A Győr-Moson-Sopron megyei illetőségű T. Tamást egy gyáli építkezésen fogták el 2021. április 27-én délután. Sajnos más áldozatai is voltak a férfinak.

A 40 éves gyanúsított 2019 márciusában, és 2020 májusában egy-egy 10 éves lányt jelölt be ismerősnek, beszélgetni kezdtek, majd meztelen képet kért tőlük.

Miután bizalmukba férkőzött hangnemet váltott és a barátságosból akár veréssel is fenyegetőző ismerőssé vált, további fotókat és szexuális tartalmú videót követelt azzal zsarolva áldozatait, hogy elküldi ismerőseiknek és szüleiknek a már kapott meztelen képet.

T. Tamás kijelentette, nem ért egyet a gyanúsítással, ugyanakkor érdemi vallomást nem tett.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott T. Tamással szemben szexuális kényszerítés, gyermekpornográfia, valamint kényszerítés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást - olvasható a közleményben.