Kövér ma kőkemény volt: Jakab Pétert elnémította, Varju Lászlót megfenyegette, Szabó Tímeának csokrot ajánlott

Kövér ma kőkemény volt: Jakab Pétert elnémította, Varju Lászlót megfenyegette, Szabó Tímeának csokrot ajánlott

Orbán Viktor zsíros szájjal odatrollkodta magát egy esküvőre, miközben továbbra is fenntartja a gyülekezési korlátozást és a veszélyhelyzetet!

Ezzel kezdte napirend előtti felszólalását a parlamentben Szabó Tímea.

A Párbeszéd politikusa szerint a kormány azért tartja fenn a korlátozásokat, hogy zavartalanul tudjanak lopni a kínai kommunista párttól felvett 450 milliárdos hitelből, amit Fudan megépítésére fordítanának. 

A Fudant kínai alapanyagokból, kínai munkásokkal építenének föl, és a 450 milliárdos hitel mellett 90 milliárdot közvetlenül a magyar költségvetésből fordít erre a Fidesz.

- jelentette ki Szabó Tímea, aki színtiszta hazaárulásnak nevezte, hogy nem magyar diákoknak építik fel a Diákvárost, hogy Fudanra nem juthat be egy átlag magyar család tagja, hiszen az alapképzés is évente 1,5 millió forintba kerül.

Szabó Tímea arról is beszélt, hogy a Fudan a kínai kommunista párt titkosügynök lerakata lesz, és az intézményt arra használnák a kínaiak, hogy legálisan betegyék a lábukat Európába.

„20 ezüstért” eladták a lelküket és hazájukat a kínai kommunista pártnak

- üzente a kormányoldalnak Szabó Tímea.

A kormány nevében válaszoló Schanda Tamás valamiért a koronavírus-járvány elleni harcról beszélt, majd a Fudanra kitérve arról is szót ejtett, hogy a kormányzat örül annak, és szerintük nemzetstratégiai fontosságú, hogy világszínvonalú egyetemek jöjjenek ide. Amúgy pedig - némi történelmi időspirálba kerülve - arról beszélt, hogy szerinte nagyon furcsa, hogy Szabó Tímea kommunistázik, miközben "vissza akarják hozni a kommunista pártot Magyarországra"....

Ha egyszer képes lesz végighallgatni a választ, akkor kap tőlem egy csokor virágot

- mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke Szabó Tímeának.

Ha nem bünteti meg Jakab Pétert én is hozok önnek egy csokor virágot!

Ezt pedig Varju László a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője mondta felszólalása elején utalva Kövér László házelnök korábbi kijelentésére 

Magyaroszág bajban van! A miniszterelnök négyszer gazdagabb, mint Mick Jagger vagy II. Erzsébet királynő

- mondta Varju László.

A DK-s képviselő szólt arról, hogy a tisztességtelen nyugdíj helyett lesz vadászkiállítás, magánrepülő, jacht, miközben azt hazudják, hogy szerinte a nyugdíjak értékállóak.

Ma háromszor annyi szegény nyugdíjas van, mint 2010-ben. Ehhez jött, amikor nyugdíjpénztár kiadása. Csak rá kell nézni az árfolyamra, a brutális áremelkedésekre. Hiába kérte az ellenzék, hogy változtassanak, önök lesöpörték a javaslatunkat az asztalról, hiszen a fideszes ficsúroknak ez nem érdeke

- jelentette ki Varju László, aki akart volna még néhány szót mondani, de Kövér László kikapcsolta a mikrofonját, mondván lejárt a felszólalásra szánt ideje a DK-s politikusnak. 

Képviselő úr lejárt az ideje! Ön is mint Jakab úr sértegetik a képviselőket! Utoljára nézem el ezt önnek

- jelentette ki Kövér László házelnök.

Orbán Balázs államtitkár válaszában elmondta, a kormány garantálja a nyugdíjak emelését. Ezen felül, vissza vezetik a 13. havi nyugdíjakat is.

Harangozó Tamás azzal kezdte, hogy Magyarországon valóban két világban. A 99 százalék dolgozik, termel, nyugdíjasok, dákok és vannak a NER-lovagok, akihez 100 milliárdok jutnak el

- közölte az MSZP-s képviselő.

Harangozó szerint a 2021-es költségvetés módosítására azért van szükség mert, egy 1770 milliárdos trükkel építik például a Fudan Egyetemet, illetve sorvasztják a Diákvárost.

Közben a rendvédelmi dolgozók több mint 70 százaléka, ha tehetné, leszerelne. Hasonló a helyzet az egészségügyben, és ilyen az oktatás is. A tanárok fizetése kimondottan alacsony, de ilyen a nyugdíjasok helyzete is. 890 forinttal emelik meg a nyugdíjakat, amikor az élelemiszeráremelkedés is várható és ilyen helyzetben vannak a a „keményen küzdő kisemberek” is

- tette hozzá Harangozó Tamás.

Tállai András államtitkár válaszában azt mondta, a 2021-es költségvetés módosítására azért van szükség, hogy megvédjék az embereket a járvány okozta válság hatásaitól. 

A jövő évi költségvetésben, ezért több mint 7 ezer milliárd forintot mozgósít majd a kormány

- közölte Tállai András.

Kövér László 24 másodperc után kikapcsolta Jakab Péter mikrofonját, majd sértegette a jobbikosokat, akik kivonultak az ülésről

Címlap Kövér László 24 másodperc után kikapcsolta Jakab Péter mikrofonját, majd sértegette a jobbikosokat, akik kivonultak az ülésről Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje ismét nem mondhatta el a napirend előtti felszólalását, de most még kínosabb közjátékká változott Kövér László parlamenti házmesterkedése.