Ander: a Jobbik évek óta követeli a pedofilok gyógyszeres kezelését, avagy a „kémiai kasztrálást”

Ander: a Jobbik évek óta követeli a pedofilok gyógyszeres kezelését, avagy a „kémiai kasztrálást”

Időszerű a pedofil bűncselekményekkel kapcsolatos szigorítás (és a Jobbik támogatja is), de ettől még gyanús, hogy a Fidesz kampányelemként és figyelemelterelésként vette elő a témát – mondta Ander Balázs az N1TV Napi téma című műsorában csütörtökön.

A Jobbik országgyűlési képviselője, a párt alelnöke felhívta rá a figyelmet, hogy korábban már számtalan alkalommal fordultak az Országgyűléshez hasonló javaslatokkal, de azokat a kormánypártok soha nem támogatták.

Ezek közé tartozik az is, hogy a tanulmányok szerint kifejezetten hatásosnak tűnő gyógyszeres kezelés bevezetését, avagy ismertebb nevén a „kémiai kasztrálás” meghonosítását is javasolták. Az eljárás teljesen humánus, és a pedofil bűnözők visszaesési arányát 43 százalékról 3 százalékra csökkentheti.

Szinte teljesen megszünteti a pedofilok bűnismétlését a gyógyszeres kezelés, de a bevezetését egyelőre nem támogatta a Fidesz-KDNP

A kormánypárti képviselők nem támogatták a szexuális erőszaktevők gyógyszeres kasztrálásával kapcsolatos jobbikos határozati javaslatot - hívta fel a figyelmet Ander Balázs az Országgyűlés hétfői ülésnapján. A jobbikos politikus rámutatott: a medroxyprogesteron acetát kezelést még az 1940-es években az Egyesült Államokban dolgozták ki, és jelenleg is használják mind ott, mind Európában.

Ander Balázs úgy véli, a kormánypárti oldalon is sokaknál kiverte a biztosítékot, ahogy a magyar kormány a pedofil tartalmakkal lebukó Kaleta Gábor volt perui nagykövetet hazacsempészte és sokáig mentegette, majd az ellene kiszabott ítélet is rendkívül enyhe lett.

A tervek szerint létrejövő, név szerint kereshető pedofil-nyilvántartással kapcsolatban azt mondta, azon nyilvánvalóan rajta kell lennie Kaletának is, mert

ott a helye neki is, mint ahogy az összes többi ilyen szörnyetegnek. A társadalmat megilleti az a jog, hogy biztonságban tudhassa a gyermekeket, ezért a Jobbik még ennél is szélesebb körben kereshető adatbázist képzelt el, hogy az emberek prevenciós célra tudják azt használni. A potenciális áldozatokat meg kell óvni ezektől a szörnyű tetteket elkövető, aberrált alakoktól

- fogalmazott a jobbikos képviselő.