Elnézést kért Bognár György az Eriksen-esettel kapcsolatos minősíthetetlen mondataiért

Elnézést kért Bognár György az Eriksen-esettel kapcsolatos minősíthetetlen mondataiért

Mint ismert, szombat este a pályán összeesett és újraélesztették Christian Eriksent, a dán labdarúgó-válogatott játékosát a finnek elleni koppenhágai Európa-bajnoki mérkőzés 43. percében. A 29 éves dán középpályást kórházba szállították, azóta állapota stabil, és már kommunikációra is képes.

Az M4 Sport stúdiójának egyik meghívott vendége, Bognár György, a Paksi FC edzője finoman szólva is elragadtatta magát és rendkívül érzéketlen mondatok hagyták el a száját a drámai, szívszorító szombat esti dán-finn meccs közben.

Olyanokat mondott, hogy: 

  • „minden rendben van”,
  • „csupa jó híreket kaptunk”,
  • „mit foglalkozol a dán játékosok lelkiállapotával?”

Az UEFA elhúzódó döntésével kapcsolatban úgy fogalmazott: „Nem értem, miért kell ehhez negyedóra, teszetosza népség”, továbbá „Egy ilyen döntést meg lehet hozni 5-10 perc alatt is, megkérdezem a csapatokat, mindenki rendben van-e, és kész”.

Arra a műsorvezetői felvetésre, hogy ez egy válsághelyzet, Bognár azt mondta: „Ismerve egyébként az embereket, akik akár UEFA-szinten, akár szövetségi szinten dolgoznak, ilyenkor fontosnak érzik magukat, és túlspilázzák a dolgokat”.

Ilyen előzmények után szólalt ma meg Bognár, aki egy Facebook-posztban azt írja,

számomra is világossá vált, hogy rengeteg ember érzelmi világára bántóan hatott a Dánia-Finnország mérkőzés közbeni véleménnyilvánításom. Miután több forrásból is értesültünk a stúdióban, hogy a dán válogatott Christian Erikssen állapota stabil, szakmai szempontokat kezdtem figyelembe venni, figyelmen kívül hagyva a történtek komoly lélektani hatását. Utóbbi miatt ezúton szeretnék elnézést kérni minden sportrajongótól és mindenki mástól, aki félreértett, és akaratomon kívül megbántottam az érzéseiben.

A Paksi FC edzője hozzátette: „A történtek rám is sokkolóan hatottak, érzelmileg megviseltek, éppen ezért szerettem volna sürgetni, hogy ennek a találkozónak minél előbb vége legyen. Kívánom, hogy soha többé ne kelljen átélnünk ilyen esetet, hogy Christian, akiért egy világ aggódik, mielőbb felgyógyuljon, pályára léphessen, ahogy csapattársaitól is ezt kérte.”

Nos, azt mindenki döntse el maga, mennyire találja őszintének a bocsánatkérést...