Most nem volt szerencséjük a portugáloknak, Belgium hazaküldte a címvédőt

Most nem volt szerencséjük a portugáloknak, Belgium hazaküldte a címvédőt

A belga válogatott 1-0-ra legyőzte Sevillában a címvédő Portugália együttesét a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, így bejutott az olaszok elleni negyeddöntőbe.

Az eseménytelen első félidő hajrájában Thorgan Hazard bombagóljával szerzett vezetést a belga csapat, a második félidőben pedig hősies védekezéssel őrizte meg előnyét.

Az elődöntőbe kerülésért pénteken Münchenben csap majd össze Belgium és Olaszország.

Visszafogott iramú első félidőt produkáltak a csapatok. Mindkét fél a biztonságra törekedett, támadásban semmit sem kockáztatott, így komolyabb helyzet nélkül múltak a percek, mígnem a hajrában egy szép belga támadás végén Thorgan Hazard lőtt nagy gólt.

A fordulás után a portugálok nagy sebességre kapcsoltak és a második félidőben végig óriási erőket mozgattak az egyenlítésért. A belgák csak a védekezéssel törődtek, kevés kontrájukból nem jutottak komoly helyzetig. Közben Cristiano Ronaldóék több ígéretes lehetőséget is kialakítottak, kapufát is lőttek, de minden igyekezetük ellenére nem tudtak betalálni, így búcsúzni kényszerültek az Eb-től.

A belgák számára nehézséget jelenthet a folytatásra, hogy a második félidő elején Kevin De Bruynét sérülés miatt le kellett cserélni, majd a hajrában Eden Hazard is combját fájlalva kért cserét.