Brenner Koloman: magyar helyett a kínai egyetemnek megy a pénz

Brenner Koloman: magyar helyett a kínai egyetemnek megy a pénz

A kivéreztetett magyar egyetemeknek nem jár pénz, bezzeg a fideszes egyetemnek és a kínainak igen – fogalmazott pénteki közleményében Brenner Koloman. A Jobbik oktatási szakpolitikusa Facebook-posztjában arról írt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek bőven ömlöttek a milliárdok mind a magyar költségvetésből, mind az EU-támogatásokból, de olyan költekezésekbe kezdtek, hogy még a fideszes kormánynak is 15 százalékos korrekciót kellett elrendelnie.

A jobbikos politikus szerint a magyar közigazgatás és államapparátus fejlődése szempontjából marginális témákról szóló kutatásokra herdálták el a pénzt, ellenőrök szerint a 164 kutatási javaslatból 142 nem támogatható az operatív program alapján.

„Ezt egészítsük még ki azzal a ténnyel, hogy a kínai Fudan Egyetemre szinten csaknem 600 milliárd forintot akar költeni a Fidesz a magyar polgárok adójából, ráadásul már át is adta a telkek nagy részét a Diákváros tervezett helyszínén.”

Ezzel szemben a néppárti Jobbik mindig hangsúlyozta: a 21. században a tudás és az információ évszázadában kiemelt nemzetstratégiai cél a tudás központjainak támogatása, az egyetemi autonómia pedig a középkor óta igazi konzervatív érték, amelyet a 2022-ben felálló nemzeti egységkormány vissza fog állítani! – írta Brenner Koloman.