A makói termálfürdőt 10 milliárból bővítik Lázár Jánosék

lázár jános
Lázás János
Facebook / Lázár János

Elkezdődött a makói termálfürdő bővítése, tájékoztatta az MTI-t a fejlesztésért felelős kormánybiztos.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő Lázár János kifejtette, bár úgy tűnik, a fejlesztés csak az idegenforgalmat érinti, a fürdő bővítése minden makói ember életét jobbá fogja tenni. A következő száz évben nem lehet kérdés, hogy Makó jövője a turizmusról, a vendéglátásról szól. A város a térség, sőt az ország egyik meghatározó idegenforgalmi célpontjává válik. Amikor a fürdő elkezdett épülni, öt szálláshely volt a városban, ma 77 vállalkozás foglalkozik szállásadással, vendéglátással. Ez a fejlesztés pedig ezeket a kapacitásokat tovább emeli, újabb lehetőségeket biztosít a helyi vállalkozásoknak, ami munkahelyeket teremt, és növeli a város adóbevételeit, ami által a városi szolgáltatások színvonala is emelkedik - mondta.

A Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján elkészülő beruházás megduplázza a mai fürdő kapacitását. A több mint 3200 négyzetméteres alapterületen megvalósuló fejlesztés során családi és élményzóna, három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos nyári öltöző épül, és kialakítanak egy 220 négyzetméteres külső termálmedencét. Egy hideg- és egy melegvizes kúttal bővítik a fürdő vízbázisát is - tudatta a kormánybiztos.

A magyar adófizetők pénzén, 9,2 milliárd forintos kormányzati támogatást kapott projekt másfél év alatt valósul meg. A beruházáshoz kapcsolódva a kormány a fürdő környezetének fejlesztésére további 1,051 milliárd forint támogatást biztosít.