Végrehajtási eljárást kezdeményezett a Jobbik a Pesti Srácok ellen

Természetesen nem az '56-os pesti srácokról van szó, hiszen ők is egy hasonló, autoriter rezsim ellen harcoltak. Sokkal inkább azokról, akik önkényesen és undorító cinizmussal használják a hős forradalmárok nevét, miközben a rossz emlékű Szabad Nép stílusában fenik a fogukat az „ellenségre”, és egymást tapossák a többi lakájkollégával a pártfőtitkár elvtárs kegyeiért

– vezette fel péntek délelőtti sajtóközleményét a Jobbik arról, hogy a kormánypárti Pesti Srácok portál elmulasztott helyreigazítást közzétenni.

Nem volt elég a fideszes propagandaoldalnak, hogy miután azt hazudták, a Jobbik Ifjúsági Tagozata le akarja váltani a párt kommunikációs igazgatóját, a Jobbik, mint a valódi néppárt, sajtó-helyreigazítási perben felmosta velük a padlót.

– fűzte hozzá az ellenzéki párt, melynek közleménye rámutat, újra bizonyságát adták annak, hogy a törvények felett állónak érzik magukat, és azt hiszik, nekik még egy jogerős bírósági ítéletet sem kell végrehajtaniuk, ezért a mai napig nem közölték az elrendelt helyreigazítást.

A Pesti Srácoknak megint el kellett ismernie, hogy hazudott a Jobbikról

Jellemző a kormánypárti portál színvonalára, hogy "Helyreigazítás a magyar kormány stratégiai partnereként pénzeli a Jobbikot a Hankook című cikk miatt" címmel kellett helyreigazítást közölniük. Sőt, azt a nyilvánvaló állítást is le kellett írniuk, hogy "valótlanul állítottuk, hogy a Hankook pénzeli a Jobbikot." Azért ahhoz is kell fantázia, hogy valakinek a fejében összeálljon ez a konteó.

Arra is emlékeztetnek, hogy a „Pesti Srácoknak” van már a rovásán: mint felidézik, korábban arra vetemedtek, hogy Rig Lajos képviselőről is hazugságokat terjesztettek – mindezt a járványhelyzet közepén, miközben a Jobbik politikusa mentőápolóként épp a frontvonalban küzdött.

Ezért a Jobbik – mint fogalmaztak – a nevezett pártharsonával szemben most végrehajtási eljárást kezdeményezett.

Hamarosan számíthatnak egy végrehajtó megkeresésére, hiszen egy jogállamban – bármennyire is igyekeznek lebontani – egyelőre vannak még kötelezettségek

– szögezik le a sajtóközleményben.