A nyári szünet alatt kell oltást szervezniük az iskolaigazgatóknak

A nyári szünet alatt kell oltást szervezniük az iskolaigazgatóknak

A nyári szünetben kell megszervezniük az iskoláknak a 12-18 évesek oltását – írja a Népszava a birtokukba került kormányhivatali levélre hivatkozva. A kormány döntése alapján a diákok ezt a vakcinát augusztus 30-31. napján kaphatják meg, és az intézményeknek a szülői hozzájáruló nyilatkozatokat is be kell szerezniük.

A lap azt írja, az iskolaigazgatóknak

bő egy hét alatt, augusztus 5-ig kell felmérniük az igényeket.

Hozzáteszik, ez a korosztály csak Pfizerrel oltható.

A vakcinákat az intézményekben lehet felvenni, de az intézmények nagy száma miatt összevont oltóhelyeket is ki fognak alakítani.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás azt nyilatkozta, sajnálatos, hogy az intézményvezetők, osztályfőnökök ismét a nyári szabadságuk alatt kaptak plusz munkát, ráadásul az oltás megszervezésével kapcsolatos feladatokat szűkös határidővel kell teljesíteniük. A vezető azt sem érti, miért nem a gyermekorvosi hálózaton keresztül szervezték meg ezt az akciót, illetve az augusztus végi két napot is kevesli ennyi vakcina beadására.

A KSH adatai szerint a 12-18 éves korosztály lélekszáma 688,5 ezer fő, de a 16-18 évesek oltására már korábban lehetőség nyílt. A 12-15 évesek összesen valamivel kevesebb, mint 400 ezren vannak.