Jobbik: Pintér Sándor hagyjon fel az újságírók megfélemlítésével!

Pintér Sándor
Pintér Sándor belügyminiszter
MTI/Szigetváry Zsolt

Újabb példátlan dolog történt a magyar sajtószabadság és demokrácia Orbán-rezsim általi módszeres leépítésében: egy „felelős” magyar miniszter nyilvánosan megfenyegetett egy, a köztájékoztatás érdekében munkáját végző újságírót - áll a Jobbik csütörtök délelőtti, markáns megfogalmazású sajtóközleményében, melyhez hozzáfűzték:

A néppárti Jobbik elkötelezett a demokrácia és a sajtószabadság mellett, ezért nem hagyhatjuk szó nélkül Pintér elvtárs eljárását.

Pintér Sándor szerint a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok nem folytatnak illegális megfigyelést

2010. május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter Szél Bernadett független országgyűlési képviselőnek írt, hétfőn az MTI-hez is eljuttatott válaszában a vasárnap este nyilvánosságra jutott lehallgatási botrány kapcsán. Pintér hozzátette, szerinte ezt a lefolytatott ellenőrzések eredményei is alátámasztják.

Mint felidézik, sajtóbeszámolók szerint az RTL Klub újságírója próbált feltenni a lehallgatási botrányhoz kapcsolódó kérdéseket. Pintér érdemi válasz helyett arra utalt, hogy az újságírót, mint felbujtót, felelősségre kellene vonni, mert Pintért egy államtitok megsértésére próbálja rávenni. 

A belügyminiszter fenyegetően hozzátette, hogy „végig kell gondolni azt is, lejátsszák-e” a felvételt a beszélgetésről 

- szól a pártközlemény, melyet úgy folytattak: "Pintér elvtárs óriásit téved. Egy újságírónak az a dolga, hogy egy ilyen súlyú ügyben kérdéseket tegyen fel; a közbizalmát élvező tisztviselőnek pedig, hogy válaszoljon."

Pintér elvtárs ehelyett fenyeget. Úgy viselkedik, mint egy rendőrállam főrendőre. Persze Pintér elvtárs az MSZMP-ben Biszku és Benkei elvtársak rendőrségében szocializálódott, ahol, ha kedvük volt, rögtön el is vitethették az újságírót. Pintér elvtárs azonban most elvesztette az önkontrollt ezzel az elszólásával, és világossá tette, hogy szíve szerint régi főnökei és a mai orosz és fehérorosz módszereket követné, ahol hajnalonként oknyomozó újságíróknál kopogtat a rendőrség 

- emelték ki.

Az ellenzéki párt úgy látja, Orbán és Pintér már régen erre az útra lépett, amit semmi sem mutat jobban, mint a lehallgatási botránnyal kapcsolatos hárítás és sunyítás. Hozzátették azt is:

Egyre több magyar ember eltökélt abban, hogy az Orbán-rezsimet el kell zavarni, ahol már arra is fenyegetés a válasz a kormánytól, hogy az állam megfigyeli-e állampolgárait, behatol-e tudtuk nélkül a családok magánéletébe? A mi válaszunk az, hogy elég volt! Az egész orbáni maffiaállamnak el kell tűnnie a történelem süllyesztőjében az összes egykori kommunista elvtárssal együtt! Pintér elvtárs pedig addig is hagyjon fel az újságírók megfélemlítésével! 

- zárul a Jobbik közleménye.