Lemondott a keresztény lap főszerkesztője, aki a neonáci Erő és Elszántság több tüntetésén is részt vett

Lemondott a keresztény lap főszerkesztője, aki a neonáci Erő és Elszántság több tüntetésén is részt vett

Lemondott a kormányhoz köthető keresztény Vasárnap.hu főszerkesztője, Horváth Tamás. Vele együtt távozik a szerkesztőségből augusztus 12-ei hatállyal külsős szerzőjük, Kassab Adonis is - írja a portál közleményében.

"Hitünkkel és küldetésünkkel, ahogy eddig sem, úgy a továbbiakban sem fér össze semmiféle gyűlölet. Értékrendünkkel ellenkezik minden, ami erre uszít" - teszik hozzá nyilatkozatukban.

Korábban mi is megírtuk, hogy Horváth Tamás A szélsőjobboldali, neonáci Erő és Elszántság nevű mozgalom tüntetéseinek aktív részese volt. Mint kiderült 2017-ben az EU, a liberalizmus és a migráció ellen szervezett tüntetésén is felbukkant, ahol a mozgalom vezetőségi tagjainak tartotta a megafont, majd egy másik tüntetésen már a beszédek alatt a mozgalom zászlóját tartotta a pulpitus közelében.

A Betyársereg oldalán egy Erő és Elszántság közlemény is olvasható volt Horváth aláírásával, melyben a bécsi késeléssel kapcsolatban azt fejtegették, hogy az „idegen rasszú hordákkal” egy szurkoló, egy hősies focidrukker szállt szembe.

A főszerkesztőt, aki a 888.hu-n kavart nagy botrányt a „Dicsőség a hősöknek: 75 évvel ezelőtt vette kezdetét a kitörés” című cikkével, júliusban nevezték ki a lap élére.