Szijjártó nem szakítja meg szabadságát az afganisztáni események ellenére sem

Szijjártó nem szakítja meg szabadságát az afganisztáni események ellenére sem

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára számolt be a sajtónak az afganisztáni helyzetről, miután Szijjártó Péter miniszter szabadságon tartózkodik és nem is tervezi megszakítani azt a rendkívüli helyzet ellenére sem – írja a 444.

Szijjártó távollétében Magyar Levente vett részt az uniós külügyminiszterek videókonferenciáján is, ahol a legfrissebb afgán fejleményeket tárgyalták meg. Magyar szerint nem probléma a külügyminiszter távolléte, mivel naponta egyeztetnek telefonon és a külügy a belüggyel, valamint a Honvédelmi Minisztériummal együtt ura a kialakult helyzetnek.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy hamarosan Európába ér az a 26 magyar állampolgár, akik a holland nagykövetséget védték a tálib hatalomátvételig. Bencsik András kijelentését, miszerint a tálibok az 56-os pesti srácokhoz hasonlóan szabadságharcosnak tekinthetőek, Magyar nem kívánta kommentálni, csak annyit jegyzett meg, hogy a kormány szerint a tálibok fokozódó biztonsági kockázatot jelentenek a világ számára.