Gyöngyösi Orbán római útjáról: a miniszterelnök olasz szélsőjobbosokkal beszélgetett Európa szétveréséről

orbán
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselőjének Facebook-bejegyzésében reagált Orbán Viktor (és családja) múlt heti olaszországi útjára. Az ellenzéki politikus szerint "csak a szokásos fideszes tempónak" lehettünk tanúi, miután "először kiderül, hogy Orbán Viktor családostul Rómában nyaral. Illetve nem is nyaral - mondják a fideszesek -, hiszen hivatalos úton van. Nem is akármilyenen, egyenesen a katolikus törvényhozók éves találkozóján!"

"Kár, hogy közben kiderült, hogy az egyébiránt tudtommal református Orbán Viktor valójában az olasz szélsőjobbosokkal beszélgetett Európa szétveréséről"

- fogalmaz posztjában Gyöngyösi.

A magyar néppárt képviselője azt is írja:

"Miközben a Sinopharmmal oltott honfitársaink azóta sem tehetik be a lábukat a legtöbb nyugati országba, úgy tűnik, hogy Orbán Viktor felmentést szerzett a szigorú szabályok alól. Igazából nevetnék, ha mindez egy távoli banánköztársaságban történne, és nem itthon, a magyar emberek pénzéből finanszíroznák Orbán családi nyaralásait és haveri találkozóit... 2022-ben meg kell szabadulnunk ettől a pofátlan tolvajbandától! Fizessenek a tolvajok, jólétet a magyaroknak!
 

Mint megírtuk, először nem lehetett tudni, miért maradt el múlt pénteken a szokásos Orbán-rádióinterjú, délelőtt aztán bejárta az egész sajtót a 444 egyik olvasója által készített fotó, amelyen az volt látható, hogy Rómában vakációzik az Orbán család. Nem sokkal ezután Havasi Bertalan sajtófőnök igyekezett sebtiben megmagyarázni, mit keres ott a miniszterelnök: mint közleményéből kiderült, az egyébként református felekezetű Orbán Viktor a világ katolikus törvényhozóinak 12. éves konferenciájára utazott pénteken. Ezt előzhette meg egy csütörtöki vacsora.

Később Havasi azt is közölte, hogy olaszországi látogatása során a miniszterelnök Giorgia Melonival, az olasz Fratelli d'Italia párt elnökével is megbeszélést folytatott, amelyen szóba került az európai jobboldal helyzete és az újból erősödő migrációs veszély is.

Orbán Rómában Melonival egyeztetett, az európai jobboldal helyzetéről és az erősödő migrációs veszélyről is szó esett

Mint megírtuk, először nem lehetett tudni, miért maradt el a tegnap szokásos pénteki Orbán-rádióinterjú, délelőtt aztán bejárta az egész sajtót a 444 egyik olvasója által készített fotó, amelyen az látható, hogy Rómában vakációzik az Orbán család. Nem sokkal ezután Havasi Bertalan sajtófőnök igyekezett sebtiben megmagyarázni, mit keres ott a miniszterelnök: mint közleményéből kiderült, az egyébként református felekezetű Orbán Viktor a világ katolikus törvényhozóinak 12.