Ezek voltak az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek reakciói a vasárnap esti vita után

Ezek voltak az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek reakciói a vasárnap esti vita után

Vasárnap este megtartották az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitáját az ATV-n. A magyar politikában már szinte egyedülálló módon, de 15 év után tartottak ismételten nyílt, televíziós vitát politikusok között. Összeszedtük, hogyan reagáltak a politikusok a vita után. 

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje, Jakab Péter azt írta a közösségi oldalán, hogy

„15 éve nem volt Magyarországon miniszterelnök-jelölti vita. Tegnap mi, ellenzékiek megtörtük a csendet. Köszönöm minden jelölttársamnak a vitát, nektek pedig, hogy néztétek."

Karácsony Gergely főpolgármester szerint az ellenzék a legnagyobb nyertese a vasárnap estének.

„A tegnapi vitának egyértelmű győztese, és egyértelmű vesztese is van. A győztese az ellenzéki együttműködés. A vesztese Orbán. És ez így van jól."

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Dobrev Klára (DK) szerint az ellenzék megnyugtató választ adott a szavazók számára arra, hogyan tudnák együtt irányítani az országot.

„A vita megmutatta, hogy a legtöbb és a legnagyobb kihívások tekintetében ugyancsak hasonlóan gondolkodunk. Ez pedig megnyugtató választ adott arra a kérdésre is, hogy kormányra kerülve ez az öt párt nagyszerű, a nemzetre és egymásra is odafigyelő koalícióval fogja megörvendeztetni Magyarországot."

Márki-Zay Péter csupán tárgyilagosan felsorolta, hogy milyen témákat érintettek és kik vettek részt a vitán.

Fekete-Győr András (Momentum) szerint nem véletlenül fogtak össze, így az sem véletlen, hogy most kicsit kevesebb vita volt a felek között.

„Nagyon élveztem a tegnap este miniszterelnök-jelölti vitát, habár tudom, hogy sokan, sokkal több vitát, és kevesebb programbeszédet vártatok volna. De azt se feledjétek, hogy nem véletlenül fogtunk mi össze."