Szabó Ervin: számomra kötelező, hogy következetesen leszámoljak a korrupcióval, legyen elszámoltatás!

Szabó Ervin: számomra kötelező, hogy következetesen leszámoljak a korrupcióval, legyen elszámoltatás!

Csaknem kétharmados, 62,55 százalékos győzelmet aratott az ellenzéki előválasztáson Szabó Ervin, a Jobbik jelöltje Békés megye 4. választókerületében, azaz Dél-Békésben. Az orosházi ellenzéki politikus, akit a DK, az LMP, az Új Világ Néppárt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogatott, megkeresésünkre azt mondta, boldog az eredmény miatt, de rögtön hozzátette, ez az ő csapatával elért közös győzelem. Szabó úgy véli, az eredmény azt bizonyítja,

nagy szükség van egy olyan programra, politizálásra, amit az ő személye, valamint a Jobbik képvisel.

A körzetben most még az a fideszes Simonka György a képviselő, aki uniós és hazai költségvetési pénzeket érintő csalás miatt áll büntetőeljárás alatt. Szabó azt mondta, egyelőre nem tudjuk, kit nevez meg Orbán Viktor a saját előválasztása keretében Simonka György helyére képviselőjelöltként, de azt érzi, hogy a korrupcióval vádolt fideszes súlya továbbra is tetten érhető a térségben.

Simonka szelleme átleng itt mindent

– hangsúlyozta Szabó Ervin, hozzátéve, nem kizárt magának Simonkának az indulása sem.

Bár Jakab Péter pártelnök a miniszterelnök-jelölti versenyben csak a negyedik lett, de Dél-Békésben az élen végzett. Ezt az eredményt Szabó Ervin úgy értékelte, örül annak, hogy az ott élők tudják azt, amit Jakab is képviselő, miszerint

nemcsak kormányváltásra, hanem rendszerváltásra is szükség van.

Szabó lapunknak úgy fogalmazott, számára „kötelező, hogy ezt az utat folytassa és járja, következetesen leszámoljon a korrupcióval, legyen elszámoltatás”.

Így lehet elérni, hogy Dél-Békés végre feliratkozzon Magyarország térképére – húzta alá, majd kifejtette, ezt azt jelenti, hogy az ott élők ott is maradjanak, a mélyszegénységben élők végre megfelelő szociális hálót élvezhessenek és a bérek is közelítsenek legalább az országos átlag felé.