Kövér: bejött a képviselők pénzbírságolása és az újságírók kitiltása

Kövér: bejött a képviselők pénzbírságolása és az újságírók kitiltása

Elégedett a vasszigor eredményeivel Kövér László házmester házelnök, derült ki kedden az InfoRádió Aréna című műsorának adott nyilatkozatából.

A fideszes politikus, aki több tízmillió forintot vett már el ellenzéki képviselők fizetéséből – ebben élen jár Jakab Péter, akit először 1,2 millióra, majd 4,4 millióra, végül 9,6 millióra bírságolt különböző parlamenti akciói miatt – úgy értékelt: a fegyelmezési szabályok beváltak, hatásai érzékelhetők egyes képviselők magatartásán.

Mint fogalmazott, egyik-másik képviselő viselkedésében jelentős visszafogottságot tapasztal azóta, hogy néhány millió forintot "kénytelen bent hagyni a köz kasszájában".

Ugyanígy kedvezően értékelte az újságírók mozgását korlátozó rendelkezéseket is, és azt mondta: nem vette észre, hogy az újságírók munkájának minőségében olyan változás állt volna be, ami visszavezethető lenne ezekre a szabályokra. Természetesen ez a megállapítás nem igaz, hiszen a parlament épületének túlnyomó részéből kitiltott újságírók már nem tudják személyesen kérdőre vonni a képviselőket.