Vádat emeltek Bige László ellen

Vádat emeltek Bige László ellen

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség hűtlen kezelés bűntettével vádolta meg a közismerten ellenzéki érzelmű Bige László milliárdos vállalkozót, valamint öt munkatársát. A vádirat szerint 2 milliárd forinttal károsították meg Bige műtrágyagyártással foglalkozó cégét, miközben a cég vezetője 700 millió forint kenőpénzt is kapott.

A közleményben Bigét nem nevezik meg, de az ügyészségi közleményben ismertetett ügy megegyezik azzal, amivel a milliárdos üzletembert kapcsolatba hozták.

A vádiratban az szerepel, a gyártás során keletkezett rosszabb minőségű termékeket leértékelték, azt a vállalkozó által kijelölt cégek vásárolhatták meg önköltségi ár alatt, értékesítéskor azonban úgy tettek, mintha normál minőségű termékről lenne szó. A dokumentum szerint Bige abban állapodott meg a kereskedőkkel, hogy ők a termékek árából tonnánként 15 ezer forintot visszaosztanak neki.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A vállalkozóval szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás, pénzbüntetés, valamint vagyonelkobzás kiszabását indítványozta az ügyészség.