Október 23-án az ellenzék is megemlékezést tart

Október 23-án az ellenzék is megemlékezést tart

Nem zárja ki Márki-Zay Péter, hogy egy hetedik frakció is létrejöjjön a következő Országgyűlésben. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint nagyon jó lenne, ha október 23-án az ellenzéki pártok közösen tartanák meg a nemzeti ünnepünket.

„Október 23-án szimbolikus lesz, ha mi együtt felállunk majd egy színpadra, egy közös demonstráció keretében. Ezután pedig már együtt folytatjuk a munkát, elsősorban a programalkotásra és a kampánystratégia kidolgozására gondolok” 

- mondta a Népszavának Márki-Zay Péter, hozzátéve: várhatóan a megemlékezés az Astoria és a Blaha között lesz, ugyanis ide van területfoglalási engedélyük.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltje elmondta, hogy nem akarja, hogy párttá alakuljon a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM), de szüksége van egy frakcióra. Úgy véli, az Új Világ Néppárt (ÚVNP) lehet majd az a kezdeményezés, ami ezt az otthont majd megteremti. 

„Az MMM-nek fontos lenne, hogy sok korábbi Fidesz-szavazót is magához vonzzon a már meglévő rendkívül színes, jobb-, és baloldaliakat, konzervatívokat, liberálisokat, környezetvédőket tömörítő támogatók mellé. Számukra is szellemi otthont szeretnénk nyújtani."

A hódmezővásárhelyi polgármester a következő napokban egyeztetni fog az ellenzéki pártok vezetőivel.