Itt van végre az atombomba?! Kitálalt a NER-oligarcha: bírói segédlettel működik a korrupció

Itt van végre az atombomba?! Kitálalt a NER-oligarcha: bírói segédlettel működik a korrupció

Vitézy Tamás, akit az egyik NER-oligarchaként tartanak számon, és akit évtizedes bizalmi kapcsolat fűz Orbán Viktor legszűkebb köreihez, egy konkrét személyekkel(!) és cégnevekkel(!) teli Facebook-posztban számolt be arról, hogyan is működik az a bizonyos korrupció a NER-ben, és milyen bírói segédlet szükséges ahhoz, hogy megússzák az elkövetők a börtönt. 

"Az igazságszolgáltatással is szövetkező bűnözői maffiák miatt az Ön vagyona sincs biztonságban!"

- már a felütés sem egyszerű. 

Vitézy Tamás életútja az Átlátszó Kis Oligarchatározójából egész szépen kiderül, így talán az üzletember erkölcsi önmeghatározásától eltekintenénk, és a bejegyzés konkrét részével kezdenénk. 

"Mindenképpen foglalkozni kell a gazdasági bűnözés igazságszolgák által is támogatott rendszerével, melyben ma is érintett vagyok, mint kárvallott!

Már említettem, hogy bevett bűnözői gyakorlat, hogy ha bármilyen sikeres vállalkozást, vagyont irigykedve megkívánnak egyes „befektetők”, azt banki, felszámolói, bírói, végrehajtói segédlettel erre szakosodott ügyvédek hadával, nyomozók, ügyészek bűnözői részvételével el is veszik!

Jogorvoslatnak majd, mint látszik, sok helye nincs!

Ez az együttműködő kör egy jól bejáratott, minden részvevőt busásan megfizető maffia!
Higgyék el nekem, hogy ez a sommás megállapítás nagy bátorságot (vagy vakságot) követel, és én is csak a minden mindegy alapon merem megkockáztatni sok keserű tapasztalat után.
A történet nagyon leegyszerűsítve az elkövetők részéről egyszerű lenyúlási rutin, amit széles körben, és többek között velem szemben is alkalmaztak."

Ezután Vitézy Tamás arról ír, hogy őt milyen gazdasági sérelem érte a korábbi üzlettársai részéről - ezzel is magyarázza, hogy most kiborítja a NER bilijét. 

Persze érthető a fájdalom: a tét egy "fél millió négyzetméter tengerparti területen, 112.000 négyzetméter szállodaként beépített területet jelentett. A turisztikai együttes ezen kívül két nagy, működő yachtkikötő koncesszióját is tartalmazza". Ennek elvesztéséről egyébként 2019-ben kerültek nyilvánosságra részletek. A bejegyzésből kiderül, hogy a birodalmát Mészáros Lőrinc bankjának pénzéből és gazdasági befolyásából tudták elvenni tőle. A Vitézy Tamás által megnevezett másik ellenlábas Jellinek Dániel volt, aki Magyarország egyik leggazdagabb embere és az Indotek-csoport vezetője.

A milliárdos a "javai visszaszerzése érdekében", ügyvédei "megvásárolt árulása után" bűnvádi eljárást indított. 

"2020. október 08-án bejelentést tettem ismeretlen ügyészekkel szemben, akik hamis nyomozati iratokat szivárogtattak ki, többek között újságíróknak.
2020. november 04-én (nemzeti gyásznap is) kilenc ügyész és két rendőr hajnalban házkutatást tartott a lakásunkon „hivatali iratokat” keresve és engem koncepciós, koholt vádakkal gyanúsítva 72 órára letartóztattak. Kérem ne tessék nevetni, a vád az volt, hogy a Széchenyi Banktól a tulajdonomban álló igen nagy értékű cég úgy vett fel 500 millió Ft forgóeszközhitelt, hogy a szándékunk az volt, hogy azt nem fogjuk visszafizetni. Nem zavarta az Ügyészséget, hogy a visszafizetés sokkal korábban megtörtént, és a bank felszámolója nyilatkozott többször is írásban, hogy a bank felé tartozásunk nincs.
Az általam beadott bűnvádi feljelentések vizsgálata, „nyomozása” (...) főügyészhelyettes elrendelése alapján hivatali felügyeletben ugyanoda, a Központi Nyomozó Főügyészséghez kerültek, ahol az ellenem indított gyanúsítás elrendelése történt. Ez azzal a ki nem mondott szándékkal történt, hogy amíg ellenem egy alapos gyanú igazi nyomozati cselekmény nélkül fennáll már több mint egy éve, addig ne kelljen vizsgálni az én feljelentéseimet, és így teljessé tudják tenni a lopást".

"Ez a jelenlegi helyzet ás általában az igazságszolgáltatással összedolgozó üzleti maffia módszere."

Majd felsorolta a hét büntetőfeljelentésben érintett személyeket, köztük bírákat és ügyészeket.

"Amíg sajnos léteznek pedofil papok, addig megtévedt bírók és ügyészek is létezhetnek, akiknek a bűnözése szigorú kontrollt és szankciót követelő cselekmény! Az említett személyek mindent elkövettek, hogy teljes legyen a jogfosztottságom, sőt a hozzám hűséges ügyvédeimet is kreált ügyekkel próbálják rólam leválasztani"

- magyarázta.