A MOL örömmel átvenné a benzinkutakat, jelentkezett is a kormány felhívására

mol
A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. egyik fővárosi üzemanyagtöltő állomása a főváros XIII. kerületében a Váci úton, a Duna Plaza bevásárló- és szórakoztató komplexum parkolóháza mellett.
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A MOL stratégiai vállalat, egyik legfontosabb feladata Magyarország üzemanyagellátása. A MOL az ITM kiírását követően jelezte, hogy megfelel azoknak a feltételeknek, amelyekkel a folyamatos ellátás érdekében, a veszélyhelyzet idején, átmenetileg képes a Minisztérium által kijelölt töltőállomások üzemeltetésére. Ezzel elősegíthetjük azt, hogy adott településeken, régiókban folyamatos és zavartalan legyen az üzemanyaghozzáférés

- nyilatkozta a 444.hu kérdésére a hazánkban 468 kúttal rendelkező olajtársaság.

Múlt hét szombaton jelent meg a Magyar Közlönyben a rendelet, mely az üzemanyagok hatósági áras forgalmazásáról, és amely alapján a kormány ellentételezés nélkül elveheti ideiglenesen az üzemeltetőtől azokat a benzinkutakat, ahol nem tartják be a szabályokat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium hétfőn közölte, hogy csütörtökig jelentkezhetnek a benzinkutak átvételére kész szolgáltatók. A rendeletről bővebben alább írtunk:

A kormány elveheti az üzemeltetőtől azokat a benzinkutakat, ahol nem tartják be a frissen hozott szabályokat

Szombat éjjel megjelent a Magyar Közlönyben az üzemanyagok hatósági áras forgalmazásáról szóló rendelet részletes szabályozása, amely alapján a kormány ellentételezés nélkül elveheti ideiglenesen az üzemeltetőtől azokat a benzinkutakat, ahol nem tartják be a szabályokat. A Közlönyben megjelentek szerint a kutak üzemeltetői kötelesek 2021.