Donáth Anna lett a Momentum új elnöke

Donáth Anna lett a Momentum új elnöke

Megtartotta elnökségi tisztújító Küldöttgyűlését vasárnap a Momentum, a küldöttek döntésének értelmében

a párt következő elnöke Donáth Anna.

A Momentum sajtóközleményében azt írja, Donáth Anna 2016 óta a Momentum oszlopos tagja, 2018-tól 2020ig a párt alelnöke volt, 2019 májusa óta pedig a párt Európai Parlamenti képviselője. Mandátuma jövő nyáron jár le.

Mint korábban megírtuk, az előválasztás első fordulóját követően gyenge szereplése miatt bizalmi szavazást kért maga ellen Fekete-Győr András, és miután a Momentum 80 fős küldöttgyűlése kétharmados többséggel távozása mellett foglalt állást, a pártvezető ennek következményeként le is mondott. Ezt követően az ellenzéki párt ideglenes ügyvezető elnöke az előválasztáson az újbudai körzetet magabiztos többséggel megnyerő Orosz Anna lett, akinek megbízatása a novemberi tisztújításig tart.

Később aztán kiderült, hogy Orosz mellett a párt egyik EP-képviselője, Donáth Anna is elindul a Momentum elnöki posztjáért, erről már a párt belső fórumain is posztolt.

Orosz Anna mellett Donáth Anna is ringbe száll a Momentum elnöki posztjáért

Mint megírtuk, az előválasztás első fordulóját követően gyenge szereplése miatt bizalmi szavazást kért maga ellen Fekete-Győr András, és miután a Momentum 80 fős küldöttgyűlése kétharmados többséggel távozása mellett foglalt állást, a pártvezető ennek következményeként le is mondott.

Donáth sajtóinformációk szerint egyébként szociálisan érzékeny, zöld programban gondolkodott. Indulását bejelentő posztjában kiállt az erősebb közösségek mellett, mert nem egyéni megoldásokkal lehet szerinte felszámolni a 21. század válságait, így például a klímakatasztrófát. Szerinte a jövőben aktív és támogató állam kell, a klímaváltozás elleni harc enélkül nem fog menni.