Varga Judit hazudott az EP-delegációnak, ezért Stummer János levélben fordult az EP elnökéhez

Stummer János
Ceglédi Ádám

A tegnap nyilvánosságra került LIBE-jelentés alapján Varga Judit hazudott a szeptemberben hazánkba látogató EP-delegációnak, amikor azt állította, hogy "Magyarországon ellenzéki vezetéssel parlamenti vizsgálat folyik a Pegazus-ügyben", ezért levélben fordult az EP elnökéhez, hogy a valós helyzetről tájékoztassa - számolt be róla közösségi oldalán Stummer János, a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke.

Levelében a jobbikos politikus arról tájékoztatta David Sassoli EP-elnököt, hogy a Nemzetbiztonsági bizottságban többségben lévő kormánypárti képviselők már kétszer is leszavazták a vizsgálóbizottság felállításáról szóló indítványt a kérdésben: először 2021. szeptember 20-án, másodszor pedig 2021. október 18-án.

Nem kaptak egyértelmű cáfolatot a kormánytól Pegasus-ügyben a Nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjai

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának ellenzéki tagjai a bizottság hétfői ülésén tényekkel alátámasztott, egyértelmű cáfolatokat vártak volna Pintér Sándor belügyminisztertől és Varga Judit igazságügy-minisztertől a Pegazus-üggyel kapcsolatban. A bizottság elnöke, Stummer János az ülés utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy határozatképes volt a bizottsági ülés, amelyen részt vett Pintér Sándor belügyminiszter és Völner Pál igazságügyi államtitkár is.

A jobbikos országgyűlési képviselő szerint amennyiben a kormánypárti kéviselők nem akadályozták volna meg a létrehozását, akkor ez a vizsgálóbizottság a ténymegállapító vizsgálattal összefüggő irattal, adattal vagy egyéb információval rendelkező személyt, szervet vagy szervezetet közreműködésre kötelezhette volna.

Ilyen lehetőségünk a kormánypárti képviselők destrukciója miatt nem volt és továbbra sincs, így pedig ebben az ügyben nincs lehetőségünk érdemi vizsgálatot folytatni. Tehát ha miniszter asszony Önöknek valóban azt mondta, ami a jelentésben szerepel, vagyishogy vizsgálóbizottság vizsgálódik a Pegasus-ügyben, úgy Önöket félrevezették.

- zárta levelét Stummer János.