Ma ünnepli 119. születésnapját a világ legidősebb embere

Ma ünnepli 119. születésnapját a világ legidősebb embere

Vasárnap töltötte be a 119-et a japán Tanaka Kane, akit a Guinness Rekordok Könyve a világ legidősebb embereként tart nyilván - adta hírül az MTI.

A Fukuokában élő asszonyt, aki egy évvel az orosz-japán háború kitörése előtt (1903-ban) született, 2019 márciusában, 116 éves korában ismerték el a világ legidősebb személyeként. Minden idők leghosszabb életkorú japánja lett, amikor elérte a 117 éves és 261 napos életkort.

A matróna egy idősotthonban él, ahol kézmozdulatokkal kommunikál a személyzettel, és gyakran foglalja el magát számkirakókkal. Szereti a csokoládét és a szénsavas üdítőitalokat. Hozzátartozói szerint

"rövidtávú céljai" között szerepel, hogy megérje a 120 évet.

Oldest living person confirmed at 116 years old! - Guinness World Records

► Subscribe for more || http://bit.ly/GWR-Subscribe► Watch the GWR's Favourites || http://bit.ly/GWR-FavsKane Tanaka from Fukuoka, Japan, has been officially...

Tanakának nyolc testvére volt, ő hetedikként született. 19 évesen házasodott meg, majd amikor férje és legidősebb fia elment a második kínai-japán háborúba, kifőzdét nyitott, hogy eltartsa a családját.

Ismeretes, eredetileg a nyáron még 118 esztendős Tanaka Kane vitte volna Tokióban az olimpiai lángot, ám később családja arról értesítette a szervezőket, hogy lemondják a szereplést a koronavírusos esetek Japán-szerte tapasztalt növekedése miatt.

Mégsem a világ legidősebb embere viszi Tokióban az olimpiai lángot

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem viszi a tokiói olimpia lángját Japán, egyszersmind a világ legidősebb embere - adta hírül az olimpiai ügyekben bennfentes Inside The Games. Az MTI beszámolója szerint a 118 esztendős Tanaka Kane asszony részvételére a jövő hét keddjén került volna sor, ám családja arról értesítette a szervezőket, hogy lemondják a szereplést a koronavírusos esetek Japán-szerte tapasztalt növekedése nyomán.