Egységben Magyarországért: áprilisban már az uniós forrásokról is döntenek a választók

Egységben Magyarországért: áprilisban már az uniós forrásokról is döntenek a választók

Az Európai Bíróság mai döntése után egyértelművé vált, hogy az Orbán-kormány antidemokratikus működése miatt mostantól minden egyes magyar állampolgárnak súlyos, konkrétan forintosítható árat kell majd fizetni

- írja közleményében az Egységben Magyarországért szövetség.

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar és a lengyel kormány elbukta a pert az Európai Bizottsággal szemben, így az Európai Unió Bíróságának döntése mostantól az Uniónak joga lesz szankciókkal sújtani a jogállamisági normákat megsértő tagállamokat.

Az ellenzéki pártszövetség szerint nem lehet kérdés, hogy hazánk esetében élni fog-e az Unió az új lehetőséggel, hiszen az egész mechanizmust azért akarták elfogadni, mert a magyarországi események alapján vált egyértelművé, hogy az EU eddig szinte tehetetlen volt abban esetben, ha egy tagország kormánya gátlás nélkül lopta el az embereket megillető uniós pénzeket. 

A mai döntés fényében az áprilisi választások tétje még világosabbá vált: amennyiben a Fidesz győz, akkor nem fogunk hozzájutni a magyar embereket, a magyar gazdaságot megillető forrásokhoz. Orbánnak két lehetősége marad és mindkettő súlyos, eurómilliárdokban mérhető kárt okoz majd az országnak. Vagy kilépteti az országot az Unióból, vagy egy újabb szabadságharcnak álcázva a magyar emberekkel fizetteti meg saját jogaik elvesztésének árát

- figyelmeztet a közlemény.

Az ellenzéki összefogás győzelem esetén ígéretet tesz arra, hogy néhány hét alatt felszámolják a pártállamot és Magyarország az EU teljes jogú tagállama lesz, így nem kell az Uniónak saját polgárai védelmében szankciókat alkalmaznia a magyar kormány ellen és minden nekünk járó uniós forrást megkapunk.