Államfőválasztás: Jakab Péter már leadta szavazatát Róna Péterre

Államfőválasztás: Jakab Péter már leadta szavazatát Róna Péterre

Jakab Péter, a Jobbik elnöke Facebook-oldalán mutatta meg a szavazólapját: ő Róna Péterre adta le a szavazatát a Parlamentben jelenleg is zajló köztársaságielnök-választáson.

"Ma valójában csak egy köztársaságielnök-jelölt volt a parlamentben. Csak egy mondott olyan beszédet, amelyik méltó a nemzethez, és az államfői méltósághoz. Rá szavaztam!"

- indokolta a döntését. 

Ahogy arról beszámoltunk, elvileg 11:39-kor derül ki, hogy a titkos szavazás során megkapja-e a kormánypárti kétharmad támogatását valamelyik államfőjelölt.

A Fidesz-feliratú fülbevalóiról ismert egykori a Fidesz alelnök, Novák Katalin, valamint az Oxfordban tanító közgazdász, Róna Péter bemutatkozó beszédeit ebben a CIKKÜNKBEN foglaltuk össze. 

Novák Katalin vagy Róna Péter? Köztársasági elnököt választ magának a kétharmad

Az országgyűlési választások előtti utolsó parlamenti ülésen a kormánypárti kétharmad még választ magának egy köztársasági elnököt is; két jelölt között dönthetnek az országgyűlési képviselők. Cikkünk folyamatosan frissül. Várhatóan 11:39 után közlik a képviselők titkos szavazásának eredményét. Novák Katalint, a Fidesz korábbi alelnökét, az Orbán-kormány ex-családügyi miniszterét a Fidesz-KDNP jelölte államfőnek.

Ismert, személyesen Jakab Péter kérte fel államfőjelöltnek Róna Pétert, s végül a Jobbik elnökének döntését az Egységben Magyarországért minden pártja és Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelölt is magáéva tette.