Teljesen átalakítják a NER informatikai nagyágyúját

4IG
A 4iG Nyrt. a hazai informatikai és ICT piac egyik meghatározó, Magyarország tudásalapú, digitális gazdaságának egyik vezető vállalatcsoportja székházának cégtáblája, a Szépvölgyi Irodaparkban, a főváros III. kerületében, a Montevideó utca 8. számban.
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A 4iG igazgatósága átalakítja távközlési holdingvállalata, az Antenna Hungária Zrt., továbbá a DIGI csoport irányítását, új felsővezetők érkeznek a társaságok élére - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A távközlési vállalatcsoport irányításában szétválik az elnöki és vezérigazgatói pozíció, az Antenna Hungária igazgatóságának elnöke Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója, operatív vezetője pedig Király István lesz - írták.

Teljesen átalakul a DIGI szervezeti felépítése és megújul vezetése is. Az új menedzsment elsődleges feladata a DIGI szolgáltatási stratégiájának és portfóliójának, valamint pénzügyi és beruházási terveinek megalkotása lesz, amely mellett a vállalat márkaváltásának levezénylése is kiemelt feladatot jelent.

A vállalati integrációt a cégcsoporton belüli együttműködési lehetőségek hatékonyabban kihasználásával indokolták. A közlemény szerint a 4iG igazgatósága egységes szervezeti és irányítási struktúrával rendelkező vállalatcsoportot akar kialakítani, hogy egységes márkanév alatt, és a piaci súlyának megfelelő hatékonysággal lépjen föl a nemzetközi piacokon is.

A társaság a múlt hétfőn jelentette be, hogy egyesítette a távközlési portfólióját az Antenna Hungáriával. Ezzel - mint írták - informatikai rendszerintegrátor vállalatból széleskörű, távközlési és informatikai szolgáltatásokat nyújtó, nemzetközi infokommunikációs vállalatcsoporttá alakultak.

A 4iG 2021-ben 3,97 milliárd forint, 2020-ban 3,16 milliárd forint adózott eredménnyel zárt. A konszolidált értékesítési árbevétel 93,65 milliárd forintot ért el, ami 63 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója, részvényei szerdán 823 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 588 és 1134 forint között változott.