Koncz Zsófia miniszterhelyettes, Vitézy Dávid államtitkár lehet

Koncz Zsófia miniszterhelyettes, Vitézy Dávid államtitkár lehet

Miniszterjelölti meghallgatásán bemutatta új csapatát a következő kormányban is a technológiáért és iparért felelős Palkovics László

- írja a hvg.hu.

A beszámoló szerint a technológiáért és iparért fejlesztős tárca miniszterhelyettesi pozícióját Koncz Zsófia, a Fidesz borsodi képviselője kaphatja, a közlekedéspolitikáért pedig Vitézy Dávid, míg a BKK korábbi alapító-vezérigazgatója, a Budapesti Fejlesztési Központ eddigi vezetője felelhet majd. A tárca államtitkára lesz, továbbá Steiner Attila és Kutnyánszky Zsolt is.

Palkovics a meghallgatásán cáfolta, hogy Magyarország összeszerelőüzem lenne.

A következő tíz év iparpolitikájában ugyanakkor új ágazatok erősítését is célul tűzték. Ilyen például az autóbuszipar vagy a kreatívipar. A Covid-járványból okulva fontosnak tartja, hogy az egészségipari kapacitás is jelentősen növekedjen.

A tárca előtt álló közvetlen feladatokat is megemlítette Palkovics. Ilyen a csődvédelmet kért Tungsram munkavállalóinak segítése, vagy az Ukrajnából érkező elhelyezkedésének segítése.

Stratégiai partner: Csődvédelmet kért a Tungsram

Csődvédelmet kért a Tungsram, miután egyik banki hitelezője inkasszót nyújtott be a számláira; a társaság a csődvédelemmel a működő- és fizetőképességét akarja megőrizni - közölte a cég szerdán az MTI-vel. A Tungsram Operations Kft. hitelező partnere, az Eximbank Zrt.