A Moderna már elkezdte fejleszteni a majomhimlő elleni vakcinákat

majomhimlő
Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ, a CDC által 2022. május 19-én közreadott, 2003-ban elektronmikroszkóppal készített kép a majomhimlő virionjáról az Egyesült Államokban.
MTI/AP/CDC

Elkezdte tesztelni a Moderna gyógyszercég a majomhimlő elleni lehetséges oltóanyagokat, ennél több részletet azonban nem osztottak meg a preklinikai vizsgálatokról - számolt be róla a Reuters.

A lépésre azért került sor, mert a betegség az elmúlt időszakban az Egyesült Államokban és az Európa néhány országában is felütötte a fejét: május 7-e óta 131 esetben erősítettek meg majomhimlős eseteket azokon az országokon kívül, ahol a betegség általában előfordul.

A majomhimlő már a szomszédban van: Bécsben is felüthette fejét a betegség

Majomhimlő gyanújával szállítottak kórházba egy embert Ausztriában - jelentette vasárnap az ORF osztrák közszolgálati televízió. A tájékoztatás szerint a 35 éves bécsi férfit éjszaka vitték kórházba, miután enyhe lázat mutattak ki nála, az arcán pedig kiütések keletkeztek. Várhatóan még a nap folyamán kiderül a tesztekből, hogy a férfi majomhimlővel fertőződött-e meg - tették hozzá.