Novák Katalin aláírta a katásokat kicsináló törvényt

Novák Katalin aláírta a katásokat kicsináló törvényt

Az Országgyűlés által elfogadott, a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt ma aláírtam – közölte Novák Katalin államfő hétfő este.

Az ex-fideszes politikus Facebook-posztjában azt írta:

„Alaposan megvizsgáltam és megfontoltam az elfogadott törvényt, ahogy a hozzám érkezett észrevételeket is. Olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnom, nem találtam. A törvényhozói szándék, a változtatás célja aligha vitatható.”

Üzent a több százezer csalódott embernek is: „Érzékelem ugyanakkor a felháborodást. Azt, hogy sokak számára nehézséget jelent majd az új helyzethez való gyors alkalmazkodás. Megértem, hogy kérdéseik vannak. Helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés. Gyors változtatás esetén is elvárható, hogy a Kormány megfelelően segítse az érintetteket.”

Novák Katalin közölte, megbeszélést folytatott a kormányfővel és a Kormány tagjaival, és ígéretet kapott arra, hogy a részletszabályok kialakítása során megnyugtató válaszok születnek a jogosan felmerülő kérdésekre.

Alkotmánybíróság elé viszik a törvényt

A törvény aláírására az ellenzék is reagált. A Jobbik például úgy fogalmazott, bár halovány volt a remény arra, hogy Novák Katalin köztársasági elnökként nem Orbán Viktor és a Fidesz szekerét fogja tolni, hanem a magyar emberekért fog dolgozni, most mégis egy nemzet csalódott benne.

Míg elnök asszony Brazíliában futott és mosolygott, addig a magyar kormány újabb közel félmillió honfitársunk életét tette tönkre, több százezer családot sodort veszélybe. Rekordsebességgel erőszakolta át a katát kinyíró törvényt, mindezt úgy, hogy ismét semmibe vette a szakmát és a magyar emberek akaratát.

Míg Budapesten és az ország több pontján napok óta több ezer ember tiltakozik az utcán a jövőjükért, addig a kormány semmi mást nem tett, mint megemelte az államtitkárok és a miniszterek fizetését.

Míg a magyar emberek, főként kisvállalkozók azon aggódnak napok óta, hogy augusztustól miből fizetik ki a villanyszámlát, addig a kormánytagok többsége legfeljebb azon aggódik, hogy elég egy hajót bérelni az adriai nyaralásra vagy vegyenek-e egy sajátot?

A párt közölte, Alkotmánybírósághoz fordul a több százezer honfitársunkat ellehetetlenítő rendelet miatt.