Gyöngyösi: ital nélkül nehezen lehet szekunder szégyenérzet nélkül végighallgatni Orbán sületlenségeit

Gyöngyösi: ital nélkül nehezen lehet szekunder szégyenérzet nélkül végighallgatni Orbán sületlenségeit

Két nagy baj volt Orbán tusványosi beszédével - reagált Gyöngyösi Márton a miniszterelnök előadására. 

"Kár, hogy nem a sarki presszóban adta elő, mert akkor legalább egy kevertre lehet meghívta volna valaki. Sajnos ital nélkül nehezen lehet szekunder szégyenérzet nélkül végighallgatni ezt a sok sületlenséget"

- fogalmazott a pártelnök. 

Gyöngyösi Márton szerint nehéz is komolyra fordítani a szót egy ilyen "okfejtés" után, "de mivel Orbán a sors furcsa játéka folytán éppen miniszterelnök", nem tudja nem észrevenni, hogy:

  • Mennyire abszurd, hogy amikor a magyar emberek éppen az elmúlt évtizedek legnagyobb megszorításait szenvedik el, Orbán annak a nyugatnak haláláról elmélkedik, ahol egy átlagfizetés 1,2 millió forint.
  • Mennyire nevetséges, hogy amikor Oroszország csak úgy lerohanja a hat Magyarországnyi méretű Ukrajnát is, Orbán egymaga akar egyensúlyi politikát hirdetni.
  • Mennyire tragikus, hogy miközben azt képzeli, hogy nagyhatalmak vezetői között ő tesz majd rendet, valójában már senki sem akar vele szóbaállni.
  • Mennyire irreális, hogy a zuhanó forint, a növekvő adók, az óriási infláció és a gazdasági visszaesés veszélye helyett ő már azt tervezgeti, hogy mi lesz vele 2030-ban, amikor majd szerinte mindenki más összeomlik.
  • Mennyire ijesztő az a kisebbségi komplexustól fűtött bosszúvágy, ami ezt az alakot fűti.

2030?! Orbán ugyanúgy átveri az embereket, mint az európai ellenfelei

(Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.)