Válságálló? 16,55 milliót áldozott festmények képkeretezésére és formaruhák varratására az Országgyűlés

Válságálló? 16,55 milliót áldozott festmények képkeretezésére és formaruhák varratására az Országgyűlés

Válság ide vagy oda, nagyon úgy fest, hogy a luxusból nem nagyon óhajtanak engedni.

Festmények képkeretezésére és formaruhák varratására áldozott mintegy 16,55 millió forintot az Országgyűlés Hivatala – bukkantunk rá a Parlament honlapjára frissen feltöltött nyilvános szerződések között. Ez tehát azt jelenti, hogy

13 darab festmény képkeretezésére közel kilencmillió, vagyis 8 935 212 forintot költöttek.

Az Országgyűlés honlapján elérhető információk szerint a festmények képkeretezésével a Péter Richárd nevéhez kötődő Péter Art Kft.-t bízták meg, és az adásvételi szerződés június 28-tól augusztus 31-ig érvényes.

Ha festményenként számoljuk, a képkeretezés aligha számíthat olcsó mulatságnak, ez ugyanis több mint 687 ezer forintos egységárat jelent az említett szerződés szerint.

A kata kicsinálásának másnapján egy halom 300 ezres Zsolnay szobrocskát rendelt magának az Országgyűlés

27 darab Zsolnay kisszobor gyártására, valamint 9 darab szobortalp feliratozására adott le megrendelést az Országgyűlés hivatala - derül ki parlament honlapján elérhető, nyilvános szerződéseket felvonultató listából. 

Formaruha varratására pedig szintén jelentős, több mint hét és félmillió, azaz 7 620 000 forintnyi összeget szántak.

A publikusan hozzáférhető adatok alapján a varratásra július 15-én kötöttek egyéves vállalkozási szerződést. Az Országgyűlés Hivatala az Unique Uniforms Kft.-vel szerződött, aláíróként pedig Küttel Andrea nevét tüntették fel.

Azt azonban nem tudni, hogy utóbbi szerződés keretében pontosan hány darab formaruháról lehet szó, ebből kifolyólag pedig az egységár is kérdéses. 

Kérdésünkkel megkerestük az Országgyűlés Sajtóirodáját, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

167,64 milliós megbízást kapott a Fidesz-frakciótól Mráz Ágoston kutatócége

167,64 millió forint értékben kötött újabb szerződést a Fidesz-frakció nevében Kocsis Máté a kormánypárti médiában rendre feltűnő és szerepeltetett Mráz Ágoston közvélemény-kutató cégével - derül ki az Országgyűlés honlapján elérhető nyilvános szerződésekből.