Megnövekedett katonai járműforgalom várható az ország számos pontján

Megnövekedett katonai járműforgalom várható az ország számos pontján

Gyakorlat miatt megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani szombat és hétfő között az ország több részén - közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-vel.

A közlemény alapján az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és az MH 25. Klapka György Lövészdandár a Brave Warrior 2022 elnevezésű gyakorlaton történő részvétel miatt átcsoportosításokat hajt végre.

Ezért szombattól hétfőig katonai menetoszlopok közlekedésére kell számítani, amelyek óránkénti 40 kilométeres sebességgel közlekednek

a Hajdúhadház - 4-es főút - M35 elkerülő út - M35 autópálya - M3 autópálya - M31 autópálya- M0 autóút - M7 autópálya - 8-as főút - Veszprém északi körút - Újmajor, valamint a Tata - 8119-es út - Gánt elágazás, 8123-as út - Zámoly - Székesfehérvár - 8-as főút - Veszprém északi körút, 830-as út - Újmajor útvonalakon.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

Arra kérik az autósokat, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

Végül hangsúlyozták, hogy a Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.