13 ezer forintért vertek össze egy 82 éves nénit Mezőkövesden

A 19 éves János a saját lakásán verte össze az idős asszonyt. 

A rendőrjárőrök akkor érték tetten és fogták el a támadót a sértett udvarán, amikor a férfi el akart menekülni a zsákmányolt közel 13 000 forinttal. A férfit a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra előállították, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

Tény, hogy városunk szerkezete átalakul: az úgynevezett szegregátumok terebélyesednek, az ott lakó kisebbségben élő törvénytisztelő emberek félnek, ki vannak szolgáltatva a helyi kiilleszkedett rétegnek - olvasható a Jobbik által kiadott reagáló közleményben. 
 
Egészében vizsgálva a problémát láthatjuk, hova vezet - szerintük - az a szélsőségesen liberális alapokon nyugvó politika, ami pénzt, ingyenes szociális transzfereket és jogokat - sőt többlet jogokat - ad mélyigénytelenségben élő embereknek. Ezzel szemben a Jobbik azt mondja, az igazi egyenlőség az, ha ők is részesednek a felelősség és a kötelezettségek felvállalásában, így a társadalom teljes értékű, hasznos állampolgáraivá válhatnak.
 
[fb_pages_codes:crime]
Egy felelősen gyermeket vállaló szülő gyermeke nem törne be, és nem verne meg brutálisan 13 ezer forintért egy 82 éves asszonyt. Alapos vizsgálatunk nem hagyhatja figyelmen kívül azt a tényt, hogy a 19 éves fiatal nemcsak a felelőtlen szülő, de a jelenleg mélyponton lévő magyar közoktatásnak is "gyümölcse", mely a szükséges feltételek híján nem képes a viselkedési problémás gyermekeket megfelelően kezelni - olvasható Lukács Attila, a Jobbik választókerületi elnöke által kiadott közleményben.

 
Mint ismert, rablás és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság S. János 19 éves helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2016. február 10-én 16 óra körül mezőkövesdi lakásán késsel a kezében pénzt követelt, majd bántalmazott és kirabolt egy 82 éves idős asszonyt. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a támadás következtében.
 
A bűncselekmény elkövetését megelőzően egy férfi telefonált a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, mivel a megítélése szerint egy fiatalabb férfi gyanúsan követ egy általa ismert idős nőt, aki alig pár méterre van a lakásától. A bejelentést követően – a megadott helyszínre megérkezett rendőrjárőrök akkor érték tetten és fogták el a támadót a sértett udvarán, amikor a férfi el akart menekülni a zsákmányolt közel 13 000 forinttal.
 
A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság előállította, majd bűnügyi őrizetbe vett a terhelttel szemben a hatóság előterjesztést tett, előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.