Egy postás is ringbe száll a főpolgármesteri székért, hét kihívója lesz Tarlósnak

Egy postás is ringbe száll a főpolgármesteri székért, hét kihívója lesz Tarlósnak

320 ezer ívet osztottak ki országszerte a választási irodák.

Az eddig ismert öt jelölt mellett még hárman vették át az ajánlóíveket, hogy megkezdjék az induláshoz szükséges aláírások gyűjtését - írja a Magyar Hang. Eddig Tarlós István főpolgármesterről, az ellenzéki pártok által indított Karácsony Gergelyről, Puzsér Róbert publicistáról, egy Berki Krisztián nevű valóságshow-szereplőről és a munkáspárti Thürmer Gyuláról lehetett tudni, hogy október 13-án ringbe száll a főváros vezetéséért. A lap szerint a lista most Ács László, Révész Ferenc és Schlagmüller Gábor nevével bővült.

Az új, a közvélemény számára eddig ismeretlen jelöltek nem pártszínekben, hanem függetlenként indulnának. Schlagmüller Gábor nyilvános adatlapja szerint kézbesítő a Magyar Postánál. Az Index azt írja, hogy ő hozta létre a közel 120 ezer tagot számláló Budapest régi képeken nevű Facebook-csoportot is, ahol már nyár elején bejelentette az indulását.

Országszerte beindult az aláírásgyűjtés

A kampány első napján 318 859 ajánlóívet adtak ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi képviselők választásán indulni szándékozó jelölteknek, jelölőszervezeteknek - közölte a Nemzeti Választási Iroda az MTI érdeklődésére szombaton.

A tájékoztatás szerint 4021 ajánlóívet már aznap visszavittek. Az irodák munkatársai 2146 ajánlóívet - azokon pedig 6481 ajánlást - ellenőriztek a kampány első napján. Az ajánlóívek kiadásának napján 236 jelölt ajánlóívének ellenőrzése történt meg - közölte az NVI.

A képviselőjelöltséghez, polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlások számát a jegyzők állapították meg augusztus 8-án a névjegyzékben szereplők száma alapján, a megyei jegyzők pedig a megyei lista állításához szükséges ajánlások számát határozták meg.